Japanese Swords & Asian Arts

Home send e-mail
 info@japanszwaard.nl
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling

Hier ziet u het overzicht van de Japanse Samurai zwaarden (Nihonto) waaronder; Katana, Tachi, DaiSho, No-dachi, Wakizashi, Tanto, Yoriodoshi, Yari, Naginata en Gunto, welke wij momenteel in ons beheer hebben al dan niet met NBTHK Hozon of Tokubetsu Hozon of Juyo certificaat.
De zwaarden zijn voorzien van een Koshirae montering: gemonteerd met tsuba, menuki, kozuka, kogai, Fuchi-kashira en of een ShiraSaya, gesigneerd of Mumei, Ubu of Sureage.
Al deze items zijn oud/Antiek en éénmalig, dus geen reproducties.
Links ziet u een beschrijving van het zwaard en koshirae en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de zwaard-afbeelding klikken voor een vergroting en meer detail foto’s .
U kunt wat meer achtergrondinformatie en uitleg lezen over de verschillende soorten Japanse zwaarden op de pagina:

uitleg japanse zwaarden

Zwaarden / Nihonto : Tanto / Wakizashi / Katana

Nihonto Tanto collectionNihonto - Samuraizwaard nr.: Z-0

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai DaiSho in Edo periode Koshirae mounts.

Na meer dan een half jaar gewacht te hebben eindelijk aangeleverd vanuit Japan , deze uitmuntende Daisho.
Een bijzondere DaiSho met beide gesigneerde klingen van YASUHIRO, met museum waardige Edo periode Koshirae van super kwaliteit en conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting en ShiraSaya met Tsunagi (hout copie van het zwaard zelf).
De Katana (Dai) en Wakizashi (Sho) zijn gesigneerd: Bitchu no Kami Tachibana YASUHIRO 1e gen. (katana met Kiku-mon), van de Osaka Ishido school uit de Kanbun-Shinto periode, (ca. 1660/1673). Beide klingen hebben NBTHK Hozon certificaat. De certificaten zijn nummer opvolgend en dezelfde datum , dat wil zeggen als Daisho aangeboden in 2004 als Daisho bij de NBTHK.
De Hamon is een typische wilde Choji-Midare Hamon van YASUHIRO en dus ook door de vader Tosa Shogen Yasuhiro werd gemaakt. Zijn vader werd geboren in de Omi provincie in de Shiga prefecture en behoorde tot de Omi Ishido school in de vroege Shinto periode. In de vroege Shinto periode verhuisden de zwaardsmeden naar andere delen in Japan zoals Edo, Osaka, Kishu en Chikuzen. Yasuhiro's vader die tot de Omi Ishido school behoorde verhuisde naar de Kishu provincie en wordt aangemerkt als de oprichter van de Kishu Ishido school. YASUHIRO werd als 1e zoon geboren van de Kishu Ishido school en leerde de vaardigheden van zijn vader. Er wordt gezegd dat Yasuhiro de daimyo Tokugawa Yorinobu diende van het Kishu domein voor vele jaren. Later in zijn werk kreeg hij de titel “Bitchu No Kami” in 1657 en hij verhuisde naar Settus stad in Osaka war hij de Osaka Sekido school oprichte. YASUHIRO maakte RYO-WAZAMONO scherpe zwaarden ( zeer scherp ) en heeft 60 punten in de Hawley.

Bij de Wakizashi is de Nakago afgekort met 2 mekugi-ana , de Katana is Ubu met 1 mekugi-ana en beide geen smeedfouten. De Jihada is ook hier een wilde Itame Hada bij beide klingen.

De Koshirae zijn in super conditie en voorzien van het klassieke thema in Japan, de Draak en de Tijger. Tsuka-Ito is een zeer mooie enkeldraad witte wikkeling in super conditie. De gelakte Saya's hebben een zwarte Urushi lak met gelakte Kurigata delen en een ko-katana en kozuka met tijger motief. De F&K zijn Shakudo, met Nanako en goud met Shakudo ingelegd en gesigneerd: Yo-Juken NAOHIRO, met de klassieke voorstelling van de draak en de tijger bij een waterval van super goede kwaliteit, de Menuki van Shakudo als draak en tijger motief , de Kozuka is Shakudo met tijger met goud high-lights. De Ko-katana en de Kozuka zijn gesigneerd (kozuka = Masayuki). De Tsuba’s zijn van ijzer met tijger en bamoe voorstelling in goud hight-lights van super kwaliteit. De Habaki's zijn met een mantel van goud folie omwikkeld in super toestand.

Dit is een zeer fraaie DaiSho met zeer goede klingen en bijzonder fraaie Koshirae.

VERKOCHT

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana) Shinogi-Zukuri.
lengte / nagasa 70.9 cm
Sori 1.3 cm
hoog / motohaba 3.1 cm
Kling dikte/ motokasane 0,6 cm
hamon ; Choji Midare in Nie.
Jihada ; Itame met jinie.

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-Zukuri
lengte / nagasa 52.0 cm
Sori 1.0 cm
hoog / motohaba 3.0 cm
Kling dikte / motokasane 0,65 cm.
hamon ; Choji Midare in Nie.
Jihada ; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-1

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai DaiSho.

Een mooie DaiSho met zeer fraaie klassieke rode lak Koshirae in zeer goede conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting en ShiraSaya met Tsunagi (hout copie van het zwaard zelf ).
De Katana (Dai) is gesigneerd : Soshu Jyu Tachibana Enryushi Fujiwara KUNIHIDE Zou , uit de ShinShinto periode, (ca. 1834/1859). De kling heeft NTHK Toso certificaat, heeft 10 punten in de Hawley ( kun116 ) en maakte Wazamono scherpe zwaarden.

Kunihide was een student van Nakayama Ikkansai Yoshihiro, zij werkten voor de Itakura famile en later voor de Annaka clan. In diezelfde periode werd Ryoma Sakamoto geintroduceerd in Edo Beichen Itto-Ryu Sadakichi Chiba Dojo waar gezaamlijk zwaarden werden gesmeed en getest. Veel zwaarden zijn er niet in omloop van Kunihide gezien hij aan het einde van het Samurai tijdperk heeft gewerkt en zeker zijn beroep heeft moeten opgeven als zwaardsmid. Het zwaard heeft een elegante Hira-zukuri vorm met een Bo-Hi. Een dusdanig lange Hira-zukuri kling kom je zelden tegen. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Sunagashi en Kinsuji en Ara-Nie. De Katana is Ubu ( niet ingekort) met 1 mekugi-ana en heeft geen smeedfouten .

De Wakizashi (Sho) is ongesigneerd uit de ShinShinto periode (ca.1800-1850). van YAMAURA uit de Musashi provincie die rond 1836 volgens de Hawley actief was en hij is een 50 punten smid (YAM 2) De kling is in een goede polijsting is Ubu (niet ingekort) met 1 Mekugi-ana en geen smeedfouten . De Wakizashi heeft ook een Bo-Hi en een Gunome Notare Hamon met Nioi en Nie. De Jihada is Itame Mokume Hada. Van deze smid zijn zeer weinig klingen bekend, waarschijnlijk omdat hij in zijn leven 3 maal van naam wisselde en dan ook dusdanig signeerde. De Koshirae zijn gerestaureerd met donker rood gelakte Saya's met hoogwaardige zwaard sierraden, de Saya's hebben mooie klassieke donker rode lak en afgewerkt met buffelhoorn delen , en de tsuka's zijn met zwart leren Tsuka-Ito gewikkeld. De Tsuba's , F&K , Kozuka en Kogai zijn een fraai gemaakte klassieke Kiri Mon uitvoering in Shakudo met vergulde Kiri-mons . De Ko-katana is in de Gendai periode gemaakt. De Habaki's zijn beide van massief zilver.

Dit is een zeer fraaie DaiSho in de klassieke Samurai uitvoering met goede klingen en bijzonder fraaie Koshirae.

Prijs Euro 15.250,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana) Hira-Zukuri met Bo-Hi
lengte / nagasa 70.8 cm
Sori 1.4 cm
hoog / motohaba 3.35 cm
Kling dikte/ motokasane 0,8 cm
hamon ; Gunome Notare in Nie met Ara-Nie & Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Mokume / Itame met jinie.

Maten Sho: (wakizashi) Hira-Zukuri
lengte / nagasa 32.5 cm
Sori 0.3 cm
hoog / motohaba 28.8 cm
Kling dikte / motokasane 0,67 cm.
hamon ; Gunome Midare in Nie & Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Itame / Mokume met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-2

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in zeer goede conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting en ShiraSaya met Tsunagi (hout copie van het zwaard zelf ).
De Katana (Dai) is niet gesigneerd, (Mumei) , uit de Shinto periode, (ca. 1670/1730). De kling is in Koto stijl gemaakt met een elegante Sori en is zeer grote met een 0-kissaki (13,3cm) . De Jihada (smeedpatroon) is een duidelijke en regelmatige Mokume Hada met Nioi.

De Hamon lijkt op een Sanbonsugi of of puntige Gunome Hamon die laag op de Ha zit met een regelmatig patroon. De Katana is Machi-okuri (ingekort) met 3 mekugi-ana en heeft geen smeedfouten . Deze katana heeft een dunne Bo-Hi die net onder de Shinogi loopt ca 11 cm achter de Habaki en in de Nakago. De kling heeft een elegante ruit vorm (aflopend richting de Mune) ook wel de Diamond shape genoemd wat typisch is voor een Nagamaki Naoshi Katana. Het is lastig dit zwaard toe te schrijven maar denkbaar door de Diamond shape en Jihada in die richting naar Yamashiro-Den traditie.

De Wakizashi (Sho) is ook ongesigneerd, (Mumei) en uit de Shinto periode (ca. 1680/1750). De kling is in een goede polijsting is Ubu (niet ingekort) met 2 Mekugi-ana en ook deze heeft een O-kissaki (grote punt) en geen smeedfouten . De Wakizashi heeft een Notare/Gunome Suguha Hamon met Nioi. De Jihada is ook hier een Mokume Hada. Ook bij deze kling weer de fraaie elegante ruit vorm ofwel de Diamond shape. Deze kling is gemaakt in de stijl van een Koto priode zwaard, en ook mogelijk uit de Yamashio-Den school.

De Edo periode Koshirae zijn uitmuntend met hoogwaardige zwaard sierraden, de Sayas zijn met gepolijst Same (roggehuid) die van zeer goede kwaliteit is en super mooi gemaakt. Graag uw aandacht, deze Montering is Edo periode, en het Tsuka-Ito is ook zo oud en inmiddels begint de wikkeling los te raken doordat het zijde band begint te verpulveren, normaal gaat zijde band ca. 100-125 jaren mee indien het niet veel gehanteerd wordt. Dit DaiSho Tsuka-Ito band is desondanks nog te goed om vervangen te worden en heeft zijn oude glorie. De Tsuba's zijn van de Nanban school met Nanako met doorbroken afbeeldingen van apen (Senbikizaru) met goud high-lights en een stalen rand in zeer goede conditie. De F&K zijn Shakudo met Meerval motief en frucht motief op de Kashira in super goede kwaliteit, de Menuki van Shakudo en zijn met vruchten en vergulde bloemen, de Kozuka is Shakudo met familie wapens als vlinders (Mons) erop van de Hiramatsu Clan. De Ko-katana is een hedendaags gemaakt van messing. De Habaki’s zijn van superieure kwaliteit met een mantel van goudfolie en deels opengewerkt, denkbaar van de Nanban school. Dit soort van hoogwaardige habaki is zeer zeldzaam , ook de tsunagi's hebben de Habaki's in hout nagemaakt. De ShiraSaya’s en Tsunagi’s zijn nieuw (nog met transport folie omwikkeld)

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van een elegante O-kissaki en bijzonder fraaie ensuite Koshirae.

Prijs Euro 16650,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 63.6 cm
Sori 1.8 cm
hoog / motohaba 2.9 cm
Kling / motokasane dikte 0.65 cm

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 39.2 cm
Sori 0.55 cm
hoog / motohaba 2.7 cm
Kling dikte / motokasane 0.52 cm.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-3

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Mino Senjuin School , NAGAHIRO door de NBTHK Hozon papieren, uit de Koto periode, laat Muromachi (ca. 1550/1570). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Ko-Nie Deki met Sunagashi en Kinsuji in Hakikake stijl.

De Jihada is een mooie levendige Itame met daarin ook Masame en Jinie, tevens is er Shirake Utsuri te zien. De Katana is Machi-Okuri met 3 mekugi-ana.

De geboorte naam van NAGAHIRO was FUJITA KANEWARE, en zijn zwaarden behoren tot de Jyo-saku smeden.

De Mino Senjuin school startte in de Nanbokucho periode (1333) tot de late Muromachi periode (1572). In de vroege Nanbokucho tijd gingen smeden van de Nara provincie naar de Mino provincie en er ontstond een mix van Mino en Senjuin invloeden waarin de Mino-Senjuin zwaarden ontstonden.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Tanba No Kami YOSHIMICHI (Mishina school) (Kyo, 6e generatie) late Edo periode (ca. 1800) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana en heeft een Kikumon gegraveerd.

De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame in de Yamashiro stijl met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos.

In tegenstelling tot de eerdere Yoshimichi smeden die de bekende Soshu-den Sudare-ba hamon uitvonden is deze kling in Gunome Midare. Yoshimichi kreeg de titel Tamba No Kami en mocht de Kikumon geraveren.

De Koshirae zijn met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn zeer speciaal hemaakt in een soort diamond schape ( Roiro Kawarinuri ) wat zelden voorkomt. De Tsuba’s zijn gemodelleerde mount Fuji afbeeldingen op de rand van de tsuba. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo met draaken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn een 2 delige bij de wakizashi en bij de katana met een mantel van zilver.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Hozon papieren en bijzondere ensuite Koshirae.

Prijs Euro 15950,-

€ 12.500,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69.9 cm
Sori 1,4 cm
hoog 2,78 cm
Kling dikte 0.62 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,1 cm
Sori 1.3 cm
hoog 2,02 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-4

Dit is een authentiek NIHONTO Japanse DaiSho samurai zwaard set.

De KATANA / DAI ;
Een Shinogi-zukuri Katana, gemaakt in de vroege Edo-periode (ca. 1600-1624), Toegeschreven : Oite Nanki SHIGEKUNI uit de Kii / Monju Provincie, Yamato school, met NBTHK Hozon certificaat. In DaiSho Koshirae en ShiraSaya.

Shigekuni (geboorte naam Monju Kuró emon) behoorde tot de Monju-clan van de Yamato Tegai School en was hoog gerangschikt als een Saij-Jyo Saku (hoogste) smid en maakte Ryowaza-mono (zeer scherpe) zwaarden. Hij vestigde zich in Fuchu in Suruga-no-kuni tijdens het Keicho-tijdperk (1596-1614) en diende Tokugawa Ieyasu als een van zijn zwaardmakers samen met Shodai Yasutsugu en andere beroemde smeden. Nadat Ieyasu in het tweede jaar van Genna (1616) was overleden, volgde Shigekuni de tiende zoon van Ieyasu, Yorinobu, naar Wakayama in Kishu prov. , waar Yorinobu de familie Kishu Tokugawa oprichtte die een van de drie belangrijkste Tokugawa-families werd.
Shigekuni wordt gezien als een van de beste zwaardsmeden uit de Shinto-tijd. Qua vaardigheden behoort Shigekuni met Horikawa Kunihiro tot de top van alle Keicho Shinto-smeden. Een Saijyo Saku smid. (115 punten Hawley).
Zijn kracht in het produceren van heldere en klare ji en ha was ongeëvenaard onder zijn tijdgenoten. Shigekuni stond bekend om het maken van lange zwaarden en helaas zijn er in latere tijden veel ingekort. We hebben het geluk dat Shodai Nanki Shigekuni vele voorbeelden heeft achtergelaten met zijn persoonlijke geschiedenis, vastgelegd in zijn signatuur over waar hij op verschillende momenten in zijn leven als zwaardmaker woonde. We vinden voorbeelden als WASHU TEGAI no JU SHIGEKUNI SUNPU ni OITE KORE.
De zwaard kenmerken van Shigekuni kunnen worden ingedeeld in twee hoofdstromen. Zijn achtergrond is de Yamato School en hij heeft veel van zijn zwaarden gemaakt met klassieke Yamato-kenmerken. Omdat dit de basis vormde van zijn opleiding voor het maken van zwaarden, zien we dat de meeste van zijn zwaarden deze klassieke Yamato-kenmerken hebben. Deze werken worden gekenmerkt met suguha hamon zoals deze Katana, en ook ko-midare of gunome, en met een door hakikake verfraaide boshi die in de meeste gevallen stopt in yakitsume-afwerking zonder kaeri. Zelfs de paar voorbeelden waarbij de boshi een kaeri heeft, de lengte van de kaeri is erg kort. De zwaarden van Shigekuni, gedaan in de Yamato-traditie, hebben in een oogopslag een opvallende gelijkenis met de werken van Yamato Kanenaga en ook Shikkake Norinaga.
De andere stroming in zijn stijl was de Soshu school met als voorbeeld Masamune en Sadamune.
Het is een zeer krachtige kling met Bo-Hi en veel activiteit en schitterende Masame/ ko-Itame smeedwerk.
De kling heeft 3 Mekugi ana en is Sureage ( ingekort ) en ongesigneerd , de Hamon is Suguha met Nie. De Katana heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten.

De WAKIZASHI / SHO ;
Deze kling is gesigneerd door Hizen Koku Tadayoshi. De naam van de maker Tadayoshi duurde 10 generaties tijdens de Edo-periode. Volgens het NBTHK-Hozon certificaat werd het gemaakt door de 8e generatie Tadayoshi tijdens het ShinShinto tijdperk (1830-1844). Onder andere generaties Tadayoshi was de achtste generatie een bekende figuur en beheerste hij een hoog niveau van vakmanschap dat werd doorgegeven van de vorige generaties. De 8e generatie Hashimoto Shinzaiemon Tadayoshi en heet Ko-dai Tadayoshi. Hij is de meest deskundige van de Hizen smeden. Alle generaties van Tadayoshi dienden de Nabeshima-clan, die het Saga-domein controleerde.
De 8e generatie Tadayoshi werd geboren als de zoon van de Furukawa-familie in het Saga-domein in 1801. Hij werd uiteindelijk geadopteerd door de 7e generatie Tadayoshi en hij veranderde zijn naam in Hashimoto Shinzaemon. Hij nam de Tadayoshi-school over van de 7e generatie in het 13e jaar van het Bunka-periode (1816). Het domein erkende zijn vaardigheid en hij speelde een cruciale rol bij het moderniseren van de wapens van het Saga-domein. In 1850 was hij verantwoordelijk voor het maken van een kanon voor het domein vanwege zijn verfijnde metaal bewerking. Hij stierf op 59-jarige leeftijd in het 6e jaar van het Ansei-tijdperk (1859). De zwaardsmeden in de provincie Hizen werkten onder auspiciën van de Nabeshima-clan zoals Tadayoshi. Ze produceren prachtige zwaarden met Konuka Hada met de blauwe staalglans. Deze Hada is een van de meest bekende kenmerken van de zwaarden die in de provincie Hizen werden geproduceerd. Tadayoshi 8e Gen heeft 20 punten van de Hawley.
De Wakizashi is Ubu ( niet ingekort ) met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of Ware / Kizu.

DE KOSHIRAE ;
de DaiSho Koshirae is in uitstekende conditie , waarbij de tsuka's met wit Tsuka-Ito zijn gewikkeld met Menuki in Shakudo met goud als afbeelding bloemen en een vlinder. De Fuchi is van de Mino school in Shakudo met goud en met bloemen afbeelding, De Kashira is buffel hoorn. De Tsuba’s zijn ijzer met een vergulde rand en afbeeldingen van pioenrozen in zilver en vlinders. De Saya’s zijn met goud verf beschilderd in zeer fijne details met bloemen en insekten in super goede kwaliteit en conditie.

Prijs; € 27900, -

GEGEVENS:

Maten Dai: (Katana) Shinogi-zukuri
Lengte / Nagasa 71,7 cm
Sori / 1,5 cm
hoog / Motohaba 3,3 cm
Lemmetdikte/ Motokasane 0,87 cm
hamon; Suguha in Nie ontmoette Kinsui.
jihada; Masame en Ko-Itame met Jinie.

Sho-maten: (wakizashi) shinogi-zukuri
Lengte / Nagasa 45,4 cm
Sori / 1,25 cm
hoog / Motohaba 2,8 cm
Lemmetdikte / Motokasane 0,63 cm.
hamon; Suguha met Nie.
jihada; Konuka Hizen Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-5

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting. De Katana (Dai) is gesigneerd , met NBTHK Hozon papieren, uit de laat Shinto periode (ca. 1764) , voorzien van de Kiku-mon , gesigneerd : Sashu Jyu (Orikaeshi) KIYOKATA . De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Ko-Nie Deki met Sunagashi en Kinsuji in Hakikake stijl.
De Jihada is een mooie levendige egale typische Satsuma Ko-Itame met Jinie. De Katana is Machi-Okuri met 2 mekugi-ana waarbij de signatuur behouden is gebleven door deze uit te zagen en om te slaan op de andere kant van de nakago zodat de hele signatuur behouden is gebeleven. KIYOKATA leefde in de Satsuma provincie, en zijn zwaarden behoren tot de Jyo-saku smeden en zijn Wazamono scherp. Deze katana heeft een Bo-hi en aan de andere kant een dubbele Su-hi wat de kling een mooie uitstraling geeft. Smeden uit de Satsuma provincie waren al in de Koto tijd actief tot aan de Meiji restoration 1876 actief. O.a. waren er de beroemde smeden als; Masafusa, Masakiyo, Yasuchika en Yasukuni, veelal werden de voorbeelden genomen uit de Shosu traditie zoals deze katana ook gemaakt is. Blijkbaar heeft KIYOKATA de verheven positie gekregen om de keizerlijke Kiku-mon op zijn klingen te mogen graferen, wat een behoorlijk voorrecht was en zijn kwaliteit van smeedwerk benadrukte. De Wakizashi (Sho) is ongesigneerd, (Mumei) en gezien de stijl en de Jihada in de richting van de Aoe school uit de Koto Edo periode (ca. 1480/1520) . De kling is in een goede polijsting met 1 Mekugi-ana en ingekort (sureage).
De Hamon is een Niedeki met een lage Gunome Midare Hamon. De Jihada is goed en zeer levendig gesmeede Mokume die mooi duidelijk te zien is.
De Koshirae zijn met zeer hoogwaardige uitmuntende kwaliteit fittingen, de Sayas zijn zeer donkergroen met een soort boomschors effect , De katana heeft een Shakudo Kogai en de Wakizashi heeft een Shakudo Kozuka/Ko-katana. De Tsubas zijn met opkomende zon boven de zee als afbeeldingen met goud ingelegde druppels. De F&K, Kojiri , Shibabiki , Kozuka en Kogai zijn Shakudo met planten motief in super goede kwaliteit, de Menuki zijn onderdelen van de samurai , waaronder een Tenpo geweer, pijlpunten en pijlkoker in Shakudo. De Kurigata zijn van buffelhoorn. De Habaki zijn een 2 delige bij de wakizashi en bij de katana met een vergulde folie omwikkeld. In de Kojiri is een Mon of familiewapen te zien van de Horikawa of de Matsuno familie of Clan (de mon is de bloeiende Gentiaan).

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, waarbij de katana voorzien is van Hozon certificaat en bijzondere ensuite Edo periode Dai-Sho Koshirae.

Prijs Euro 18450,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana) shinogi-zukuri
lengte 64.0 cm
Sori 1,9 cm
hoog 3.17 cm
Kling dikte 0.64 cm

Maten Sho: (wakizashi) nagamaki naoshi
lengte 45.5 cm
Sori 1.3 cm
hoog 2,8 cm
Kling dikte 0.61 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-6

Dit is een authentiek NIHONTO Japanse DaiSho samurai zwaard set.

Een bijzondere DaiSho met beide gesigneerde klingen van de Yokoyama school, met museum waardige Edo periode Koshirae van super kwaliteit en conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting. De wakizashi is van SUKENAGA , de meester en de katana van SUKENORI , latere leerling. De Katana (Dai) gesigneerd en gedateerd: Bizen Osafune YOKOYAMA SUKENORI, Gedateerd ; Tomonari Go Ju Roku Daimago ( 56e generatie van Tomonari ) van de Yokoyama school uit de ShinShinto periode, (ca. 1865). met NBTHK Hozon certificaat en krijgt 10 punten in de Hawley ( SUK 733 ). Ik persoonlijk denk dat deze wardeering ondermaats is, gezien er weinig werken van hem bekend zijn om een goed oordeel te geven. Hij wordt als O-Wazamono ( zeer scherpe ) en Jo-Saku zwaarden geklasseerd. De Yokoyama school studeerde en maakte de zwaarden in de oude Koto Bizen traditie, waar alle smeden verbonden aan die school bekend mee waren, maar ook kom je Suguha Hamon gesmeede zwaarden tegen, meestal dan gemaakt in opdracht van de Samurai. Deze katana heeft 1 Mekugi-ana en is Ubu ( originele lengte en signatuur ) met een zeer goede polijsting zonder smeedfouten. De Hamon is een typis Choji-Midare Hamon die zeer veel heeft weg van de mooie Torano-ba Hamon van de Kato school ook uit de laat Shinshinto periode. Er zijn niet veel zwaarden van Sukenori bekend omdat hij aan het eind van het Samurai tijdperk actief was ( einde Samurai Era 1876 )

De Wakizashi ( Sho ) is gesigneerd; YOKOYAMA Kaganosuke Fujiwara SUKENAGA met KIKU-MON en het Ichi teken ( cijfer 1 ). En gedateerd ; Ten-po 13 Ichi Biyo Osafune Go ( ca. 1830-1855 ) als 56e Generatie van Tomonari, met NBTHK HOZON certificaat. De wakizashi heeft 1 mekugi-ana , is Ubu ( niet ingekort en volledig gesigneerd ) met een mooie polijsting en geen smeedfouten. De Jihada is ook hier een egale en rustige Itame Hada smeedpatroon. Sukenaga krijgt 60 punten in de Hawley ( SUK 756 ) Is een Jo-Saku en O-Wazamono klasse smid. Yokoyama Kagasuke Fujiwara Sukenaga is een zwaardmaker die een volwaardige Choji Midare Hamon heeft gestudeerd. Hij leerde zijn techniek Yokoyama Sukekane en Sukehira. De Nioikuchi is een strakke en prachtige Hamon. De karakteristieke Hamon techniek komt ook voor bij deze Yokoyama smeden , als ; Sukenao, Suketaka, Sukeyoshi, Sukekane, Sukeharu, en Sukenori.
Yokoyama Kaga Suke Fujiwara Sukenaga was een tweede zoon van Sukehira. Zijn broer Sukenori werd geadopteerd door de familie Sukesada. Hij volgt ook zijn vader Sukehira op. Hij werd “Tomonari's 56e kleinzoon” genoemd. Er zijn veel andere Yokoyama smeden die “Tomonari's 56e kleinzoon” in de signatuur gebruikten. Hij stierf op 2 juni, Kaei 4e op 57-jarige leeftijd.

De Koshirae zijn Museum waardig en in super conditie en voorzien van NBTHK TOKUBETSU-HOZON certificaat , ( katana Saya gesigneerd ; JOKASAI ) met het klassieke thema in Japan met de Sakura bloesem in goud en zilver lak. Tsuka-Ito is een zeer mooie enkeldraad zwarte wikkeling in super conditie met mooie Same roggehuid. De gelakte Saya's hebben een zwarte Urushi lak als basis met een soort van boomschors motief met Buffelhoorn Kurigata delen en een ko-katana en kozuka op de Wakizashi ,met Shakudo en vergulde Draak motief. De F&K zijn Shakudo kersen bloesem gestyleerd en gesigneerd: TAKASE YOSHITOSHI met KAO, van super goede kwaliteit, de Menuki van Shakudo als draak motief , de Kozuka is Shakudo met Draak met goud high-lights. De Ko-katana is gesigneerd en heeft een mooie Hamon. De Tsuba's zijn van ijzer met ook de Sakura kersen bloesem voorstelling in goud hight-lights van super kwaliteit en gesigneerd ; Gohu Ju Masahisa Saku. De Habaki's zijn in 2 delige uitvoering en verguld in super toestand.
Dit is een zeer bijzondere DaiSho met zeer goede klingen en bijzonder fraaie Koshirae.

Prijs; € 33900, -

GEGEVENS:
Maten Dai: (Katana) Shinogi-zukuri
Lengte / Nagasa 67,7 cm
Sori / 1,75 cm
hoog / Motohaba 2,9 cm
Lemmetdikte/ Motokasane 0,62 cm
hamon; Choji Midare / Torano-Ba in Nie met Ara Nie en Ashi.
jihada; Itame met Jinie.

Sho-maten: (wakizashi) shinogi-zukuri
Lengte / Nagasa 41,1 cm
Sori / 1,0 cm
hoog / Motohaba 2,85 cm
Lemmetdikte / Motokasane 0,72 cm.
hamon; Choji Midare met Nie.
jihada; Ko- Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-7

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinto periode Katana ( ca. 1650/1660 ) in een goede polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier. Gesigneerd ; YAMASHIRO KAMI FIJIWARA KUNIKANE , ( 2e Generatie Nidai ), SENDAI uit de Rikuzen provincie , Kunikane school met goede Koshirae. Deze katana is een robuuste kling met een typische Kanbun Shinto uitstraling en Sori , Kunikane 2e generatie kan worden ingedeeld tot de Sai-Jo Saku klasse ( hoogste rang ) en maakte Saijo O-Wazamono scherpe zwaarden ( superieur scherpe zwaarden ).
Kunikane 2e generatie werd geboren in 1612 en zijn geboortenaam was Hongo Kichizaemon en was de zoon van Sendai Kunikane 1e generatie. Hij werd in het 2e jaar van Shoho ( 1645 ) het hoofd van de Kunikane clan/familie, en op 12 November van Kanbun ( 1667 ) kreeg hij zijn titel “Yamashiro no Kami”.
Hij overleed op 61 jarige leeftijd in het twaalfde jaar van Kanbun 1672. Hij is op dezelfde begraafplaats naast zijn vader begraven in Zendo-Ji, Sendai.
De Kunikane smeden hebben de Yamashiro /Hosho traditie voortgezet uit de Koto periode met de fraaie Masame Hada. De Hamon was bijna altijd de Suguha met veel Nie en Ji-nie, het werk van de 1e en de 2e generatie verschillen weinig , maar de 2e Gen. Heeft meer uitbundige Ji-Nie en Ara-Nie wat ook goed in deze kling te zien is. Tevens heeft de 2e Gen typisch de Masame Ware, dit is geen smeed fout of laminatie opening, maar een soort van Sunagashi wat zeer duidelijk is en soms iets open lijkt te zijn. Deze masame-Ware is typisch en geoorloofd in de beoordeling zonder punten aftrek bij Shinsa.
Kunikane 2e Gen. Wordt hoog beoordeeld en heeft o.a. in de Hawley 70 punten.
Deze kling is Sureage ingekort ( en Machi-ukuri ) met 3 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een active Suguha Hamon in Nie-Deki , de Jihada is de typische Masame Hada met en Jinie en Ara-Nie. De Habaki is van koper. De Koshirae is van goede kwaliteit met Shakudo F&K met golven zoals de Omori school heeft. De Tsuba van ijzer en de menuki zijn vergulde vogels. de Saya is met donker bruine ribbel lak met enkele beschadigingen. De Tsuka is met een goede bruine leder/sueder wikkeling.

Een kling van Kunikane 2e Gen. Die hoog gewaardeerd wordt en weinig aangeboden ziet met een koshirae in goede conditie.

Prijs Euro 28250,-

GEGEVENS:
klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 69,5 cm
hoogte Motohaba; 3.12 cm
dik / kasane ; 0.52 cm
sori ; 0,6cm
hamon ; Nie-deki Suguha, Nioi en Nie en Sunagashi.
Jihada ; Masame met jinie en Ara-nie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-8

Dit is een authentiek Japans Wakizashi Nihonto Samurai zwaard.

Een gesigneerde en gedateerde ShinShinto Wakizashi, met HBTHK Hozon papier, gesigneerd: Bingo Fukuyama Jyu YOKOYAMA SUKENARI saku (Kaei 6-nen 2-Gatsubi / 1853) de 56e Generatie van Tomonari , met mooie Koshirae en oude ShiraSaya.
SUKENARI die behoorde tot de Bizen Osafune-traditie van 1839-1858, aan het einde van de Edo-periode toen 1876 het Samurai tijdprek definitief ophield.
In de 8e maand van Tensho 19 (1591) trof een overstroming Fukuoka-sho, Bizen Osafune-gebied als gevolg van een plaatselijke stortbui, de meeste zwaardwerkplaatsen werden meegesleurd door de overstroming en het Yokoyama SUKESADA -atelier was geen uitzondering. Een van de oprichters Yokoyama Souzaemon SUKESADA reconstrueerde het SUKESADA-atelier in de Shinto-periode samen met zijn broers Shichibei-no-jo SUKESADA en Genzaemon-no-jo. Die drie SUKESADA-broers waren weer voorspoedig met hun zwaardproductie tijdens de Edo-periode.

De zwaardsmid SUKENARI behoorde tot Yokoyama Kozuke-daijo SUKESADA school die een wettig kind is van Shichibei-no-jo SUKESADA (de 6e generatie van oprichter Yoso-zaemon-no-jo SUKESADA) en was een leerling van SUKEKANE . Hij identificeerde zichzelf publiekelijk als de 56 afstammeling van Tomonari uit de Kamakura-periode vanaf de 12e eeuw, zoals dit voorbeeld als Wakizashi en zijn bestaande werken , bekend met de datum van het jaarbereik van Tenpo tot Kaei (1839- Ca 1853) aan het einde van de Edo-periode. Hij behoorde tot de Bizen-den-techniek en hij wijdde zich aan het herstellen van de oude werken van de legendarische zwaardsmid AMAKUNI uit de oudheid Taiho (Ca. 701). Hij was ook ingehuurd om te dienen voor het Fukuyama-domein (aan het einde van zijn leven, waarbij deze Wakizashi ook mee gesigneerd is en één van zijn latere werken is) om te voldoen aan de toenemende vraag naar zwaarden tegen problemen met buitenlandse onlusten onder herhaalde bezoeken van gezanten uit de buitenwereld om de poorten van het land naar de wereld te openen.
De meeste smeden van de Yokoyama school behoren tot de Jyo-Saku klasse en maakte veelal Wazamon scherpe zwaarden.
Hun zwaarden zijn veelal opvallend met de Choji Midare wat de Hamon betreft maar hebben ook een zeer fraaie ingetogen Itame jihada.
Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, gesigneerd en gedateerd , de Habaki is van koper. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Choji Midare/Gunome met Nie. De Jihada is een goed gemaakte Ko-Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met zwarte Urushi lak, de Tsuka is met Obergine/zeer donker rood kleur Ito band gewikkeld. De Menuki zijn uit messing met Samurai/persoon voorstelling. De Fuchi is uit Shakudo met Nanako en Samurai/persoon voorstelling in goud high-lights, de Kashira is uit Buffelhoorn. De Tsuba is uit ijzer met een Oki en een Oni die hem verjaagd tijdens het nieuwe jaar met goud high-lights , alle zwaard beslagen zijn van zeer goede kwaliteit en conditie.
De Wakizashi heeft een ijzeren Kozuka met Ko-katana, de Kozuka heeft ook hier de nieuw jaar voorstelling met de slingers.

Een kling van een bijzondere smid die men weinig tegenkomt met een zeer mooie Koshirae.

Prijs ; € 3880,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 35.8 cm
hoogte Motohaba; 2.82 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0.6 cm
hamon ; Suguha / Choji Midare/Gunome met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-9

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai Dai-sho zwaardset.
Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Handachi Koshirae in super conditie, beide klingen in zeer goede polijsting.
De Katana is Mumei - ongesigneerd, Koto periode (ca. 1450/1500). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Suguha Hamon met Nie, de Jihada is een mooie levendige Itame. De Katana is Ubu met 1 mekugi-ana en heeft een smalle laminatie opening (is geen duidelijk openstaande Ware) in de kling (zie foto). Gezien de sori en de mooie fumbari zou het een kling uit de Bizen provincie kunnen zijn. De katana is als Uchi-katana te noemen voor de toenmalige vechttechniek te paard, een niet te lang zwaard wat met één hand vechttechniek gehanteerd werd.
De Wakizashi heeft heel vaag nog een restant van een signatuur maar niet meer leesbaar , dus kwalificeer ik deze als Mumei - ongesigneerd, Koto periode (ca. 1450/1500). De Hamon is een Suguha Hamon. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana, de Jihada is goed en levendig gesmeed Itame met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos. Ook bij deze kling zou het een Bizen zwaard kunnen zijn gezien de nagasa en sori.
De Handachi Koshirae zijn uitmuntend met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn met wolken van parelmoer goudkleurige instrooisel. De Tsuba’s zijn opengewerkt met waterplanten als pijlkruid en vogels. De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn van gepatineerd messing en goede kwaliteit, de Menuki zijn Aoi Mons die ook gebruikt werden door de Tokugawa familie. De Kozuka is messing met shakudo wijnranken. Beide Tsuka’s zijn voorzien van nieuwe zijde wikkeling. De beide Habaki’s zijn 2 delige van masief zilver.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen en Koshirae.

Prijs Euro 9980,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (shinogi-zukuri katana)
Nagasa / lengte 61.8 cm
Sori 2,1 cm
Motohaba / hoog 2,7 cm
Kasane / Kling dikte 0.65 cm

Maten Sho: (shinogi-zukuri wakizashi)
Nagasa / lengte 45,0 cm
Sori 1.5cm
Motohaba / hoog 2,6 cm
Kasane / Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-10

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai Dai-sho zwaardset.
Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie originele Edo periode ensuite Koshirae in super conditie, beide klingen in zeer goede polijsting. De Katana is Mumei - ongesigneerd, uit de ShinShinto periode (ca. 1840-1860). Dit zwaard heeft een Aoi-Mon gegrafeerd en kan als tachi gezien worden. Deze kling kan aan de Echizen YASUTSUGU school als YAMATO DEN worden toegeschreven. De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Suguha Hamon met ko-Nie en Kinsuji., de Jihada is een mooie levendige gelijkmatige Masame en Itame . De Katana is Ubu met 1 mekugi-ana. Het zwaard heeft een elegante sori en de mooie fumbari en heeft geen smeedfouten. De YAMATO is 1 van de 5 Goka-den ( 5 scholen uit de Koto periode ) en ontstaan in de vroege Heian periode ( ca. 710-1185 ) Hun zwaarden waren elegant en ingetogen , maar daardoor ook breekbaar wat Japan gemerkt heeft tijdens de twee Mongoolse invallen, maar tevens zeer scherp ( Wazamono ) en geliefd om hun snijkwaliteit bij de krijgsmonniken in die periode.

De Wakizashi is ook ongesigneerd , mumei dus en wat ingekort , met een NBTHK Hozon certificaat en toegeschreven aan YOKOYAMA SUKETADA , Shinshinto periode (ca. 1850 -1860). Suketada was een leerling van SUKEKANE en hun maakten de zwaarden in de Bizen Den stijl met Choji-Midare/Gunome Hamon. De Hamon is een Choji Gunome Hamon in Nioi-deki and Ashi. De kling is in een zeer goede polijsting en heeft 1 Mekugi-ana, de Jihada is goed en levendig gesmeed Itame met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos. De Yokoyama school smeden maakten ook wazamono scherpe zwaarden en waren ingedeeld in de Chu-Ju Saku klasse.

De Koshirae is origineel uit de Edo periode (ca. 1780/1800) en in uitmuntende toestand , niet gerestaureerd met zeer goede kwaliteit fittingen van Shakudo, voorzien van NBTHK Hozon toso green paper certificaat. De Tsuba's en de Fuchi-Kashira zijn gesigneerd door TERUHIDE met kao van de OMORI school. (ca. 1780/1800) de Saya's zijn in de basis met zwarte lak met wolken/cirkels van goudkleurige / oranje instrooisel. De Tsuba's en de F&K, Kojiri en Kurigata super kwaliteit zijn zoals van de Omori school met golven en waterdruppels in goud., de Menuki zijn shakudo met konijn of haas afbeelding. De Kozuka is ijzer met water en vogels in goud high-light. Beide Tsuka's zijn voorzien van zwarte zijde wikkeling en mooie oude patina en zeer fraaie oude Same/roggehuid. De beide Habaki's zijn met goudfolie/verguld.

Dit is een uitmuntende DaiSho met zeer goede klingen en uitmuntende Koshirae.

Prijs Euro 17.280,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (shinogi-zukuri katana)
Nagasa / lengte 70.9 cm
Sori 2,55 cm
Motohaba / hoog 2,55 cm
Kasane / Kling dikte 0.48 cm

Maten Sho: (shinogi-zukuri wakizashi)
Nagasa / lengte 41.8 cm
Sori 0.9m
Motohaba / hoog 2,57 cm
Kasane / Kling dikte 0.56 cm.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-11

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard.

Een Shinogizukuri Wakizashi uit de Shinto periode, Kanbun Shinto ca. 1640-1650 gesigneerd Yamato no Kami YOSHIMICHI met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Koshirae.
Yamato no kami Yoshimichi was de tweede zoon van Osaka Tamba no kami Yoshimichi, genaamd Mishina Uzaemon, en was voornamelijk actief van Joo (1652-1655) tot Manji (1658-1661). De tweede generatie rond Enpo (1673-1681) heette Shirobei en later Den'emon, die eveneens in Himeji, Banshu woonde, en daarom ook bekend stond als Himeji Yamato. Dit zwaard wordt beschouwd als het werk van Yamato no kami Yoshimichi I Gen, omdat het een stijl heeft met een “Choji” in de gunome hamon.
Yoshimichi krijgt in de Hawley 70 punten (YOS 388) en heeft de titel No Kami.
Yoshimichi is een Jyo-Jyo Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de 2e zoon van Osaka Yoshimitchi, Het zwaard heeft een sierlijke vorm en een O-Kissaki.
Dit is een sierlijke kling uit de Yamato provincie en is foutloos in super polijsting met 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare en Choji Midare met Ashi & Nie. De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is 2 delig en omwikkeld met zilver folie.
De Saya is donker groen / zwart gewolkt gelakt, de Tsuba is Shakudo met zeer fijne Nanako en vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Mon afbeeldingen in Shakudo met goud. De Kozuka is Shakudo met Nanako en vergulde Samurai krijgers.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 7700,-

€6900,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 52,7 cm
hoogte ; 3,2 cm
dik ; 0,7 cm
sori ; 1,55 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare, Ashi met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-12

Dit is een authentiek antike TANTO NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hira-Zukuri Yoroi-Doshi Tanto gemaakt in de Koto-periode ( eind Muromachi ca. 1530 /1540), gesigneerd KUNITOSHI uit de BUNGO provincie van de TAKADA school met 1 mukugi-ana en Ubu (originele lengte) met NBTHK Hozon op de kling en NBTHK Tokubetsu Hozon voor de Koshirae en Jingasa met certificaat als bijzondere set . Dit is een tanto gemaakt als een Yoroi-doshi ( door een harnas- penetreren of steken ) Tanto wat een zeer dikke kling is en in een man tot man gevecht gebruikt kon worden om door een harnas ( yoroi ) te ( doshi ) steken , in een zeer fraaie en bijzondere Edo periode Aikuchi Koshirae montering. De kling heeft een goede polijsting in een zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya. De koshirae montering met de zeer beroemde KIKUSUI Crest Mon/keizerlijk familieembleem afgebeeld en heeft Tokubetsu Hozon certificaat, wat wil zeggen dat het een boven gemiddeld bijzonder stuk is uit de Edo peiode , met gesigneerde Kogai en Kozuka. De Bungo provincie heeft vele goede smeden voortgebracht als Yukihira, Tomoyuki en vele meer. Er werd altijd gesigneerd met FUJIWARA als familie naam aan het begin van de signatuur waardoor de Takada smeden bekend werden als FUJIWARA TAKADA. Deze tanto heeft een rustige Suguha-Hamon en Mokume Jihada als smeedpatroon met een korte ronde Bo-Hi aan één kant. De Habaki is een zeer fraaie 2 delige met goud folie omwikkeld.

Deze Yoroi-doshi tanto wordt vergezeld met een bijzondere Jingasa die een certificaat heeft van de Association of Research & Preservation of Japanese Helmets and Armor uit de Edo periode (ca. 1800) met de KIKUSUI Mon. De Jingasa komt samen met een aantal attributen en Certificaat, waaronder een extra stevig en gelakte gevlochten Samurai hoofd-deksel, de NIRAYAMA JINGASA , ( zie foto van Samurai als voorbeeld ) , een doek met daar ook de KIKUSUI mon op, een Scroll of Rollprent en foto van de eigenaar. De Eigenaar van deze Jingasa was KUSUMOTO MASATAKA (14 April 1838 - 7 Februari 1902) en was toen lid van het Japanse Parlement. Daarvoor was hij gouverneur van de Niigata provincie (1872-1875) en Tokyo (1875- 1879) en had de onderscheiding van de orde of the rising sun , In 1896 kreeg hij de titel van Baron. De Scroll of rolprent maakt deze set kompleet die persoonlijk is geschreven door Kusumoto Masataka zelf. De Jingasa zelf is nog steeds in originele conditie , heeft daadoor wat lakschade en het interieur heeft ook haar slijtage, maar alles in originele toestand van rond 1800 met normale slijtage en fraaie houten opberg of transport kist.
De Tanto Koshirae is in zeer goede conditie met zeer fraai zwart lakwerk met familie Kikusui mons in goudlak, De Tsuka heeft een mooie Same / Roggenhuid in super toestand met een zilveren Mekugi die maar aan één kant geplaatst wordt, De F&K en Kojiri zijn zwart gelakt , De Kozuka en Kogai zijn gesigneerd: Tzumi HideToshi met Kao.
De Menuki zijn goud-opgelegd. De KIKUSUI mon betekend : floating Chrysanthemum. KIKU = Chrysanthemum en SUI = water. Deze Kikusui mon werd al gebruikt door de Samurai Masashige Kusanoki die diende onder de Emeror Go-Daigo (1288-1339) als 96e keizer van Japan was en als Keizerlijk embleem gevoerd werd. Ook zien wij de kikusui mon terug bij de Japanse Marine onderdelen voor en tijdens WO-2.

Een zeer bijzondere set met de Tanto en Jingasa met mooie historie , met zeer fraaie en goede koshirae voorzien van NBTHK certificaten.

Prijs; € 11.390, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hira-Zukuri Yoroi-Doshi Tanto.
lengte / nagasa; 23.0 cm
hoogte / motohabe; 2.5 cm
dik / motokasane; 0,8 cm
sori; 0,0 cm
hamon; Suguha met Nie.
jihada; Itame / Mokume met jinie

Voor meer aanbiedingen zie ook de consignatiezwaarden !Naar boven
-->

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-13

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde Koto periode Katana met een goede polijsting met Super Koshirae in goud Nishi lak.
Ik denk dat deze katana muromachi periode is (ca. 1500) de kling is O-suriage, dus ingekort met 3 Mekugi-ana. De katana is voorzien van een Bo-hi.

In een eerste beoordeling lijkt het op een Echizen school kling, maar omdat er geen papieren bij zijn kan het oordeel ook anders zijn. Het zwaard is in goede polijsting en heeft een smalle ondiepe Kizu precies voor de Habaki.

De hamon is een Gunome Midare in Nie met Sunagasi en Kinsui, de Jihada is een Ko-Itame. De Habaki is met een dikke goud folie omwikkeld met als motief de Japanse rising sun.

De Koshirae is van zeer bijzondere kwaliteit met vissen en andere zeedieren in dik opgebracht Nishi goud lak met veel details. Deze montering is uit de midden Edo periode (1700/1750) en ondank de leeftijd nog een zeer goede conditie. Niet 1 cm van de Saya is gelijk , de vele motieven maakt de Saya zeer decoratief. Alle beslag zwaarddelen zijn verguld en van de maker Moritomo Shige-Aki. De Fuchi-Kashira zijn gesigneerd met een Kao.

De Tsuka is met een luxe enkeldraads zwarte wikkeling, met schelpen als Menuki. De Tsuba heeft een vergulde rim en ook zee dieren en schelpen als motief.

Het geheel is zeer bijzonder en van zeer hoge kwaliteit wat je in deze uitvoering zelden tegenkomt.

Prijs Euro 14.950,-

13450,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 64.3 cm
hoogte Motohaba; 2.8 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,25 cm
hamon ; Gunome Midare met sunagashi en Kinsui.
Jihada ; Ko-Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-14

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinogizukuri Katana uit de ShinShinto periode, ca. 1804. Toegeschreven aan; Koyama Munehira, ook genoemd SOUBEI in het Japans ofwel SOKAN met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Samurai Handachi Koshirae en nieuwe Shirasaya.
Munehira is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de oudere broer van Koyama Munetsugu.
Munehira smeedde aanvankelijk messen in het Shirakawa-domein, gelegen in de provincie Mutsu (de huidige prefectuur Fukushima), en diende de Shirakawa Matsudaira-clan. Toen de clan verhuisde naar het Kuwana-domein in de huidige Mie-prefectuur, verhuisde ook Munehira daarheen. In het 7e jaar van het Tenpo-tijdperk (1836) werd hij ingehuurd door de familie Doi, die het domein Shimofusa Koga in de huidige prefectuur Chiba controleerde. Er was ook een verslag dat hij met zijn jongere broer, Munetsugu, naar de stad Edo ging om leerling te worden van Chounsai Tsunatoshi. Munehira was uitstekend in het smeden van messen met de Choji Gunome Midare-tempeerlijn, een van de meest opvallende kenmerken van Bizen DEN Tradition. Bizen DEN is een van de vijf beroemde Japanse zwaardsmeedtradities. Op basis van beschikbare gegevens werkten Munehira en Munetsugu nauw samen en woonden ze vele jaren in hetzelfde domein. We nemen aan dat ze hun vakmanschap verbeterden en elkaar aanmoedigden. Gezien het feit dat Munehira werd ingehuurd door twee domeinen, denken we dat zijn techniek om zwaarden te smeden zeer werd gewaardeerd door de Samurai die daar woonden. Ook wordt gemakkelijk aangenomen dat hij altijd op zoek was naar ruimte voor verbetering, omdat hij naar de stad Edo ging om vakmanschap te leren van Chounsai Tsunatoshi, een van de beroemdste zwaardsmeden in Edo aan het einde van de Edo-periode.

Dit is geen typische ShinShinto kling, maar met een mooie Koto uitstraling met Bo-hi van de beroemde Koyama school. Munehira verhuisde naar de Kuwana provincie om voor de Daimyo Matsudaire zwaarden te smeden, de is foutloos in super goede polijsting met 2 Mekugi-ana en wat ingekort, De Hamon is een zeer acieve Gunome/Midare Choji met Niedeki. Deze kling heeft veel meer activiteit als ik met deze foto’s kan laten zien, de kling is gezond en heeft een super polijsting.
De Jihada is een mooie gelijkmatige Ko-Itame Hada.
De Handachi Koshirae is uit ongeveer dezelfde periode als de kling in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit en een typische Samurai gebruiks uitvoering, de Habaki is 2 delig en heeft een goudfolie omhulsel.
De Saya is zwart met Handachi mounts, de Tsuba, F&K en Kojiri zijn van Staal. De Menuki zijn draken met goud highlights.
Een perfecte foutloze gezonde kling en mooie hoogwaardige Koshirae en Shirasaya in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8400,-

€7700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 67,0 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0,67 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare Niedeki en Choji Midare en Sunagashi en Kinsuji
Jihada ; Ko-Itame met jinie en Utsuri is zichtbaar.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-15

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een mooi gemonteerde Hirazukuri Aikuchi Tanto, gemaakt in de ShinShinto periode , gesigneerd : Toshú Ju TOMOKUNI saku , Gedateerd : Ansei 1854 at Yoncho a December day. Uit de Tosa Provincie van de TOMOTAKA School, Yamashiro, met NBTHK TOKUBETSU Hozon certificaat op de kling.

TOMOKUNI was actief in de late Samurai periode tot het einde van het Samurai tijdperk. Tomokuni maakte zwaarden in de Yamashiro traditie , één van de 5 Goga-den stromingen uit het oude Japan. Hij heeft zijn bekwaamheid bij de Tomotaka school geleerd en zijn geboorte naam was MORIOKA MATAJIRO, en was een neef en student van NANKAI TARÓ TOMOTAKA. Tomokuni maakte Wazamono scherpe zwaarden en kan ingedeeld worden bij de Jyo-Saku klasse smeden. Er is weinig bekend over Tomokuni of de Tomotaka school omdat helemaal aan het einde van het samurai tijdperk hebben gewerkt. Origineel komt de school uit de Tosa provincie met de familie naam Morioka. De oprichter is daarna o.a. verhuisd naar Kyoto en heeft daar met zijn leerlingen verder gewerkt in de Yamashiro traditie en overleed in 1865 op 61 jarige leeftijd. De sierlijke slanke Tanto is Ubu ( niet ingekort ) met 1 Mekugi-ana en heeft de typische Ko-Gunome Choji Hamon. De kling heeft geen smeedfouten of Kizu/Ware en goede polijsting.

De Koshirae is van mooie kwaliteit en goede conditie , de Saya heeft een mooie diep bruine Nashiji Lak kleur zonder deuken of krassen en is met buffelhoorn delen afgemonteerd. De Tsuka heeft geen Tsuka-ito, maar heeft zwart gelakt Same of Roggehuid. De Menuki zijn mannen die visnetten binnen halen van Shakudo met goud high-lights, er is ook een Ko-katana met Kozuka, in ijzer met visnetten en vogel in zilver en goud ingelegd. De Habaki is een 2 delige uitvoering.

Een mooie Aikuchi Tanto met Tokubetsu Hozon certificaat met mooie montering voor een scherpe prijs.

Prijs; € 3350, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 28.2 cm
hoogte / motohabe; 2,5 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,2
hamon; Ko-Gunom,e Choji, Suguha met Kinsuji, Nie en Nioi
jihada; Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-16

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Kanbun Shinto Katana : gesigneerd door ; Tajima Kami Hojoji Tachibana SADAKUNI . Periode is Kanbun Shinto , Edo , ca. 1640-1660 met NBTHK TOKUBETSU HOZON certificaat. Gemonteerd in een ShiraSaya.
Tajima Kami Hôjôji Tachibana Sadakuni is een rang als de Jô-Jôsaku gewaardeerde smid die rond 1655 (Manji-periode) in Musashi (Edo) werkte. Hij was een smid van de Hôjôji-school die in vaardigheid de tweede smid was na Ami no Kami Masahiro in die school.
Men denkt dat de Hôjôji-school afstamt van de smid Hôjôji Kunimitsu die een van de Sadamune Santetsu was (drie uitstekende leerlingen van Sadamune). Masahiro verhuisde van de provincie Tajima naar Edo en stichtte deze school die welvarend was tijdens de Edo-periode. Naast Masahiro , omvat de school Sadakuni , Yoshitsugu , Masanori , Masateru , Kunimitsu en Kunimasa. Zoals gezegd was Sadakuni veruit de beste van deze studenten. Er wordt gezegd dat zijn zwaarden leken op die van Nagasone Okisato (Kotetsu). Er wordt zelfs gedacht dat hun school een verband moet hebben gehad met de Kotetsu-school.
Sadakuni wordt in de Hawley gewaardeerd met 60 punten, en is na de oprichter Masahiro de belangerijkste smid van de Hojoji school waar hij de zijtak van de KOTETSU school vormde.
Zijn zwaarden worden gerangschikt als een Jo-Jo saku en O-wazamono scherp in de Shinto-periode. De School had een uiterst belangrijke plaats in de geschiedenis van deze periode.
De Jihada is mooi gelijkmatig en de Hamon is een fraaie Gunome-Midare Suguha Nie-deki Hamon. De kling is UBU (niet ingekort) met originele lengte en 1 Mekugi-ana.
De Habaki is van zeer goede kwaliteil met een goud folie omwikkeld. De Kling is zeer goed gepolijst in Japan door een Mukansa polijster en heeft geen smeedfouten.
De Jigane is Ko Itame Hada en mooi egaal in structuur met Jinie. De Nakago heeft de originele lengte met 1 mekugi-ana.

Een super katana in originele lengte van de hoog aangeschreven Hojoji school gemaakt door Sadakuni .

Prijs ; € 15750,-


GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 73,3 cm
hoogte Motohaba; 3.07 cm
dik / kasane ; 0.72 cm
sori ; 1,65 cm
hamon ; Gunome Midare Suguha in Nie-deki
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-17

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde ( mumei ) Shinto periode Katana in een goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Toegeschreven aan ; YAMASHIRO DAIJO KUNIKANE , (1e Generatie SHODAI ca. 1624/1645), uit de Rikuzen provincie , Kunikane school met goede Koshirae. Deze katana is een niet typische Kanbun Shinto kling maar met veel en Sori , gemaakt als Koto kling. Kunikane 1e generatie kan worden ingedeeld tot de Sai-Jo Saku klasse (hoogste rang) en maakte Saijo O-Wazamono scherpe zwaarden (superieur scherpe zwaarden).
Dit is een zwaard van Daijo Kunikane is shodai (1e generatie). Kunikane woonde in Kokubu Wakabayahi (Sendai provincie, Jðka, een stad bij het kasteel van Sendai), en hij zou de laatste afstammeling zijn van Hosh? Sadamune. In het begin was hij Genzð, en dit werd later veranderd in Hongo Kichinosuke. Op bevel van Date Masamune ging Kunikane naar Kyoto bij Kyõ Etchu no Kami Masatoshi als student binnen. In het volgende jaar, in Genna (Genwa) Gannen Shigatsu (1615 ), vond de slag van Osaka plaats, en Kunikane keerde terug naar zijn werkplaats en bekwaamde zich meer in het vak van zwaardsmeden. Er wordt gezegd dat hij in het tweede jaar van hetzelfde tijdperk (1616) opnieuw de school van Masatoshi binnenging. Er wordt gezegd dat hij de titel Yamashiro no Daijð ontving in Kan’ei Yonen (1627), maar dit is al te zien in zijn werken van Kan'ei Sannen in (1626). Daarom moet het ontvangen van de titel in overeenstemming zijn met zijn werken. Hij werd een priester in Kan’ei Júgonen (1638) en werd Yðkei genoemd. In Shôhð Ninen (1645) droeg hij zijn bedrijf over aan zijn chakushi Kichizamemon en ging met pensioen. Hij stierf in Kanbun Yonen (1664) Jûnigatsu op 73-jarige leeftijd. Zijn werken hebben een hoge shinogi, prachtige masame hada, itame hada, komidare hamon, hamon medium suguba met sunagashi verstrengeld in de hada, en de bðshi is in de yakizume-stijl.
De Kunikane smeden hebben de Yamashiro /Hosho traditie voortgezet uit de Koto periode met de fraaie Masame Hada tot en met de 13e Generatie. De Hamon was bijna altijd de Suguha met veel Nie en Ji-nie, het werk van de 1e en de 2e generatie verschillen weinig , maar de 2e Gen. Heeft meer uitbundige Ji-Nie en Ara-Nie.
Kunikane 1e Gen. Wordt hoog beoordeeld en heeft o.a. in de Hawley 80 punten en wordt ook de Masamune van de Shinto tijd genoemd, hij maakte Saijo O-wazamono scherpe zwaarden (de best snijdende klingen) en heeft de rang Sai Jo Saku (hoogst mogelijke rang onder zwaardsmeden).
Deze kling is Ubu en niet ingekort met 2 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. Aan een kant van de kissaki bij het snijvlak is een vlekje ontstaan, denkbaar door wat vuil in de Saya. De katana heeft een active Suguha Hamon in Nie-Deki , de Jihada is de typische Masame Hada met en Jinie en Ara-Nie. De Habaki is van koper met een zilver mantel. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met Shakudo F&K met draken in gouden details. De Tsuba van tevens uit Shakudo en gesigneerd ( mogelijk Ko-Gingo school ) met draken en gouden high-lights evenals de menuki. Verder zijn alle mogelijke extra beslag delen op de Saya uit Shakudo met vergulde draken. de Saya zelf is met donker groene lak ingelegd met mother of pearl met afwisselende zwarte gelakte ringen met enkele kleine beschadigingen. De Tsuka is met een goede oude zwarte Ito wikkeling. Deze montering heeft ook een Kogai en Kozuka ( beide gesigneerd , Masa Mitsu Tomo met Kao ) met gesigneerde Ko-katana in zeer hoogwaardige kwaliteit mogelijk van de Goto school.
Een kling van Kunikane Shodai 1e Gen. Die zeer hoog gewaardeerd wordt en men zeer weinig aangeboden ziet; met een zeer hoogwaardige draken koshirae in goede conditie, met ShiraSaya en Tsunagi (de Tsunagi is er later erbij gemaakt, en door nooit gebruikt te zijn gaat de nakago niet geheel in de ShiraSaya Tsuka).

Prijs Euro 42.250,-


GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 68.0 cm
hoogte Motohaba; 2.9 cm.
dik / kasane ; 0.61 cm
sori ; 2.1cm
hamon ; Nie-deki Suguha, Nioi en Nie en Sunagashi.
Jihada ; Masame met jinie en Ara-nie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-18

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard.
Een ongesigneerde (Mumei) Koto periode (ca. 1450) Nakamaki Naoshi Katana met een O-Kissaki , met mooie polijsting in prachtige Koshirae en ShiraSaya met sayagaki van Mr Tanobe (directeur zwaardmuseum Tokyo) , toegeschreven aan: SHIMADA YOSHISUKE 1e Generatie (Provincie Suruga van de Shimada school) met NBTHK Hozon papieren. Yoshisuke krijgt van de Hawley 20 punten, en hij maakte Wazamono scherpe zwaarden. Deze kling is Sureage (ingekort) met 3 Mekugi-ana om er de Nagamaki Katana uitvoering van te maken en door het inkorten is ook de signatuur verloren gegaan.
Deze Katana is gemaakt als Naginata om gebruikt te worden als lans met een totale lengte van ca. 2.8/3.0 Mtr om de tegenstander op afstand te kunnen houden. Ook werden deze Naginata gebruikt om de aanstormende Samurai te paard af te weren door de voorpoten van het paard weg te slaan, de samurai ten val kwam en het gevechte op de grond verder ging. Mooi aan deze Katana is de duidelijke ruitvorm van de kling en de korte hi aan beide kanten van de kling en de enorme Kissaki van 17,5 cm. Dit is de langste Kissaki die ik ooit ben tegengekomen , en ik heb inmiddels veel ,heel veel klingen voorbij zien komen.
De Shimada-school in Suruga lag langs de rivier de Oigawa. De oprichter YOSHISUKE (familienaam Gojo) was actief in het tijdperk van Kousho, het midden van de 15e eeuw en de andere makers zoals SUKEMUNE, HIROSUKE en YOSHITSUNA MOTOSUKE verschenen tijdens de Muromachi-periode. Het Suruga-domein had in die tijd machtige regionale krijgsheren van de Imagawa, Takeda, Tokugawa die met elkaar vochten. De zwaardsmeden van de Shimada-school hadden vaak een symbolisch teken van zwaarden of yari's gemaakt om aan de eisen van die machtige krijgsheren te voldoen.
Deze Katana heeft een robuuste indrukwekkende uitstraling met een milde sori en een gelijkmatige Notare-Gunome Suguha Hamon die zich duidelijk afzet tegen de Jihada. De Jihada is een dichte strakke Itame in Nie-deki. Er zijn geen ware of Fukure ( smeedfouten ). De Habaki is met goudfolie bekleed. De Saya is met zwarte Urushi lak evenals de Kurigata en Kaeshizuna (haakje) en Kojiri. De Tsuka is met zwart Tsuka-Ito omwikkeld met als ondergrond een mooie Same. En heeft Menuki in Shakudo met vergulde draken. De Fuchi Kashira zijn van Shukudo/Nanako met vergulde draken en Shishi tempelleeuwen, De Tsuba is ook uit Shakudo en hoogglans gepolijst met een vergulde opgezette rand.

Dit is een bijzonder mooi zwaard met super Koshirae met NBTHK Hozon papieren in super conditie en goede polijsting.

Prijs : Euro 14950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Nagamaki Naoshi Katana
lengte/ Nagasa ; 65.5 cm
kissaki lengte ; 17,5 cm
hoogte Motohaba; 3,1 cm
dik / kasane ; 0.77 cm
sori ; 1,2 cm
hamon ; Notare/Gunome Suguha hamon
Jihada ; Itame met Nie-deki

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-19

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een Shinto (ca. 1644-1661) Wakizashi met geweldige mooie kwaliteit Koshirae , met NBTHK Hozon certificaat , toegeschreven aan : Hóshú TAKADA FUJIWARA MUNEKAGE , van Bungo provincie. in super museum kwaliteit Handachi montering en ShiraSaya met tsunagi ( hout kopie zwaard ).
MUNEKAGE heeft zijn meeste zwaarden gemaakt in de vroege Shinto periode, en met name de Kanbun-shinto tijd, waar ook deze kling een voorbeeld van is. Tijdens de Shinto-periode verhuisden veel zwaardsmeden naar andere delen van Japan , waaronder Munekage ook in Hizen heeft gewerkt, dit is te zien bij dit zwaard aan de dichte en gelijkmatige Ko-Itame Hada, die bij de Hizen smeden Konuka-Hada wordt genoemd. Munekage krijgt in de Hawley 30 punten (MUN765) en is een Jyo-Saku rang smid, en hij maakte O-Wazamono scherpe zwaarden. De klingen van de Takada Munekage smeden stonden bekend om hun snij reputatie zonder te buigen of breken bij gevechten of cutting test.
Deze Wakizashi is O-sureage ( ingekort ) en een zeer robuuste en dikke kling die voorheen denkelijk een Katana lengte heeft gehad, in goede polijsting en zonder smeed fouten De Hamon is Suguha , Gunome-Midare in Niedeki. De Jihada is een egale dichte Ko-Itame met Jinie. De kling heeft 1 Mekugi-ana, en is ingekort ofwel sureage.
De Koshirae montering is in Handachi stijl gemaakt met schiterende Shakudo in Nanako zwaard beslagdelen, daarop zijn vele Ivy ( Tsuta ) mons van de KIKUZAWA CLAN in goud ingelegd van super kwaliteit. de Tsuka is met zwart Tsuka-ito gewikkeld met daaronder een mooie Roggehuid met grote nokken. De gemonteerde zwaarddelen hebben allen in goud ingelegde Mons/Familiewapens erop. De Tsuba is ook uit Shakudo als een meloenbloem motief , Mokko-gata. De Saya heeft een zwarte lak in boomschors motief zonder beschadigingen of deuken. De Menuki zijn als paarden motief in Shakudo met goud. De Habaki is van koper gemaakt met een goudfolie omwikkeld. De Wakizashi heeft ook een ko-katana en Kozuka in super kwaliteit, met een afbeelding van volgels op een Tori ( temple poort ) en gesigneerd MITSUTAKA.

Een fraaie wakizashi met zeer mooie Museum kwaliteit montering uit de Shinto periode.

prijs Euro 4950,-


GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi- Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 46.6 cm
hoogte Motohaba; 2.63 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0.3 cm
hamon ; Suguha, gelijkmatige Gunome Midare hamon in niedeki.
Jihada ; Ko-Itame Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-20

Een Shinto (1673) Wakizashi met NTHK papieren, Gesigneerd SHINANO NO KAMI FUJIWARA NOBUYOSHI, Nidai (2e Generatie) van de Yamashiro provincie. in goede montering, nieuwe Japanse polijsting, Hamon is Gunome-Midare met JiNie en Nioi, Kinsei, Sunagasi. De Jihada is Ko-Itame met Jinie en Chikei. De kling heeft 2 Mekugi-ana, sureage en is mogelijk aangepast geweest voor een marine montering.
Nobuyoshi leefde in de KanbunShinto periode (ca 1673) en heeft 60 punten in de Hawley, Nobuyoshi is een Chu-Jo Saku smid, hij werkte rond 1673 komt van Yamashiro en heeft ook in Osaka geleefd, zijn eigen naam is Takai Kinsaburo. De Kiku mon werd door de generaties 1,2 en 3 gegrafeerd.

prijs Euro 5.850

4450,-

GEGEVENS:

Kling vorm ; Shinogi-zukuri
lengte ; 45.5 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 7 mm
Sori ; 1.0 cm
hamon ; Gunome Midare, met JiNie , Nioi, Kinsei en Sunagasi
Jihada ; Ko-Itame, en Jinie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-21

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een ShinShinto periode No-Dachi model Katana Tempelzwaard met 90,5 cm cutting-edge, gemaakt om aan een tempel of Shrine in Japan te schenken voor gezondheid, welvaart, voorspoed , ect. (ShinShinto ca. 1830-1860) in een goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Toegeschreven aan; TAKAHASHI NAGANOBU, van de Izumo en Bushu Edo provinie, en studeerde onder CHOUNSAI TSUNATOSHI van de KATO school. Met zeer fraaie en speciaal gemaakte Aikuchi Koshirae van 133cm lengte. (normaal alleen voor Tanto gebruikelijk) als geschenk aan een tempel of Shrine, met ShiraSaya met tsunagi (houten zwaardkopie). Tempel of Shrine zwaarden werden uit beleefdheids redenen niet gesigneerd.
Een van de beroemdste zwaardsmeden TAKAHASHI NAGANOBU geldt als Jo-saku klasse (Superieur gemaakt) en maakte O-wazamono tot Saijo-wazamono scherpe zwaarden (Boven gemiddeld scherpe snijprestaties). Hij werd geboren op de 18e dag, het 9e jaar van Bunka 14 (1817), in het Izumo-domein van de stad Sanbuichi (nu Hikawa-cho Sanbuichi, Izumo, Shimane-pref.) Als de tweede zoon van boer Sezaki Heisuke. Zijn jeugdnaam was Zenzo, later noemde hij zichzelf Sezaki Rigei.
Op Bunsei 12 (1829), toen hij 13 jaar oud was, werd hij een leerling van smid Konosuke FUYUHIRO van de 15e generatie. Het maken van zwaarden veranderde in die peride, waardoor hij werd geadopteerd in de FUYUHIRO -familie en zich opwerkte tot de officiële zwaardmaker van feodale heer Matsudaira Sadayasu van Matsue-clan, als opvolger van FUYUHIRO van de 17e generatie.

Op Tenpo 9 (1838), op bevel van de feodale heer, verhuisde hij naar Bushu Edo, nu Tokio, om in twee en een half jaar te studeren onder Chounsai TSUNATOSHI, waarna hij onafhankelijk werd om zijn atelier op ongeveer Tenpo te vestigen. 12 (1841) om zijn smidnaam te veranderen in Takahashi NAGANOBU. Er wordt gezegd dat hij op latere leeftijd een slecht gehoor heeft, dus sommige van zijn latere werken worden beschreven als "dove NAGANOBU" of “Takahashi Hearing impaied-smith”. Hij was ook een van de meest vooraanstaande smeden die een buitengewoon bekwame maker was met de hoogste ranglijst van de meest superieure scherpe snijprestatie zwaarden onder alle “Saijo O-wazamono”. Hij beitelt slechts drie keer zijn eigen inscriptie op het zwaard met zijn eigen snijprestatietest. Het gerucht deed de ronde dat de beroemde smid KIYOMARO, het zwaard van hem afnam voordat hij het harde en het vervolgens temperde en beitelde met zijn eigen inscriptie om aan voortdurende bestellingen te kunnen voldoen met de hoogste kwaliteitsnorm voor snijprestaties. Hij was een zeer religieus persoon en bood het extra grote ingelijste (300 cm breed), tweesnijdend zwaard van Ken, zo lang als 150 cm, aan op Ansei 3 (1856), dat nog steeds voor de Komyoji-hal in de Naritasan Shorinji-tempel hangt.
Hij verkeerde in een diepe wanhoop door het opheffen van de Samurai-kaste en gaf het maken van zwaarden op met de mogelijkheid van het Sword Abolishment Edict in Meiji 9 (1876). Overleden op 20 mei, Meiji 12 (1879), was 63 jaar oud. De vijlstreken “Gyaku-sujikai” (sterk schuin naar rechts) laten zien dat hij linkshandig was.

Deze kling is UBU , (niet ingekort en originele lengte), met 2 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of Fukure. De katana heeft een strakke Gunome-Midare Hamon , de Jihada is een zeer fraaie Itame met Masanagare , met Ara-Nie en Jinie als smeedpatroon. De Habaki is van uitstekende kwaliteit als 2 delige uitvoering met een goud folie omwikkeld. De Koshirae is een speciaal gemaakte AIKUCHI Model Koshirae en van zeer goede kwaliteit en de Saya met zwarte Uruchi lak gemaakt en met bufflehoorn delen als F&K , Kaeshizuno haakje en Kojiri afgemonteerd. De Tsuka die enorm te noemen is met zijn 33 cm. , en aan de Kashira ca. 6 cm. Breed is, is met een goede zwarte Ito wikkeling voorzien met zwarte geverfde roggenhuid (Same) De Menuki uit Shakudo en verguld in hoog relief met draken. De KOGAI is zeer oud , uit de Muromachi periode (ca. 1500) met plant motief en goudoplage.

Een bijzonder grote No-Dachi Shrine kling die je zeer weinig tegenkomt met een speciale koshirae in goede conditie.

Prijs Euro 12.850,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri No-Dachi model Katana
lengte/ Nagasa ; 90,5cm
hoogte Motohaba; 3,7 cm
dik / kasane ; 0,84 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare met Niedeki en Ara-Nie.
Jihada ; Itame en Masanagare met jinie en Ara-Nie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-22

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinto Katana : gesigneerd ; Hizen no kuni TADAYOSHI (6e Generatie). Periode is Shinto ca. 1750/1770 met NBTHK TOKUBETSU HOZON. Gemonteerd in een ShiraSaya met Sayagaki van Mr Tanobe sensai van het zwaardmuseum Tokyo.
Sadayoshi de 6e generatie, geboren als Hashimoto Shinzaemon in 1736 en gestorven 28 Dec. 1815, was een zwaardsmid uit de provincie Hizen in SAGA. Ook de huidige Saga prefectuur op Kyushu Island. Over deze 6e Generatie Tadayoshi zijn wat misteries, zijn vader Tadayoshi de 5e had 2 zonen en daarvan werd de jongste de 6e Generatie genoemd. Het is onbekend of de oudste zoon ook zwaarden heeft gesmeed, hoewel hij wel de smidnaam Tadayoshi had aangenomen, er zijn geen directe werken van hem bekend.
Zijn zwaarden worden gerangschikt als een Jo-saku en O-wazamono scherp in de Shinto-periode. De Hizen School had een uiterst belangrijke plaats in de geschiedenis van deze periode. De Hawley geeft Tadayoshi de 6e Gen. 30 punten. De 6e Gen. Wordt hoog ingeschat en word weinig aangeboden.
De Sayagaki van Mr. Tanobe zegt dat dit het beste werk is wat hij tot dan gezien heeft van deze smid, inderdaad is dit zwaard superieur gemaakt, een perfecte Hizen Konuga Jihada met het de donkere/blauw achtige kleur van het staal en super strakke Suguha Hamon. De kling is UBU (niet ingekort) met originele lengte en 1 Mekugi-ana.
De Habaki is nieuw gemaakt en van masief zilver. De Kling is super goed gepolijst in Japan door een Mukansa polijster en heeft geen smeedfouten.
De Jigane is Ko Itame Hada ook wel de Hizen Konuga Hada genoemd met een typische blauwe gloed in het staal ,mooi egaal in structuur met Jinie. De Nakago heeft de horizontale vijlstreken (Yoko-yasurime) en de typische Hizen Tadayoshi ronde Kuijiri uiteinde.
Dan de Hamon is de typische Hizen Nie deki Suguha hamon waarbij de Nie mooi te zien is.
Een super katana in originele lengte van de 6e Generatie Tadayoshi .

Prijs ; € 14900,-

€ 13.750,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 74,1 cm
hoogte Motohaba; 3.01 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Suguha in Nie-deki
Jihada ; Hizen Ko-Itame Konuga met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-23

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een zeer bijzondere Shinogi-zukuri Katana uit de Kanbun Shinto periode, ca. 1661-1681, gesigneerd: Musashi No Kami Nagamichi (Musashi/Settsu provincie) met NBTHK Hozon papieren, gemonteerd in een ShiraSaya.
Nagamichi is een directe leerling van Daijio Kunimichi en maakte zwaarden in de Kanbun Shinto periode in Osaka en Edo.

De Hamon is een mooie levendige O-Notare Gunome met veel activiteiten en komt zeer briljant over.

Nagamichi maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyo Saku rang. Dit zwaard is gemaakt in de Shinto Toku-den traditie.

Dit is een krachtige kling in zeer goede Japanse polijsting met 2 Mekugi-ana (de 2e kleine Mekigi-ana aan het einde van de Nakago is gemaakt voor de montering om zo tijdens het vechten de kling beter in zijn Tsuka vast te laten zitten.) en is Ubu, niet ingekort. De Hamon is O-Notare met Gunome Midare met Ko-nie Deki en Ji-Nie. Ook is er Kinsuji te zien. De Jihada is een dichte Ko-Mokume Hada met Jinie.
De Habaki is tweedelig met goudfolie omwikkeld van zeer goede kwaliteit .

Een krachtige lange kling van een smid die je weinig tegenkomt in perfecte polijsting in perfecte conditie.

Prijs ; € 8200,-

€ 7250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 72,5 cm
hoogte / Motohaba ; 3.2 cm
dik / Kasane ; 0,7 cm
sori ; 1,2 cm
hamon ; O-Notare & Gunome Midare met Ko-nie Deki en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-24

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een Shinto (ca. 1690-1715) Wakizashi met mooie Koshirae , Gesigneerd: YAMASHIRO DAIJO KUNISHIGE , (2e of 3e Generatie) van de Yamashiro provincie. in goede montering.

Yamashiro Daijo Minamoto Kunishige is een zwaardsmid van de Mizuta-school en maakte zwaarden in Edo of Sakushu Tsuyama, maar kwam oorspronkelijk uit Bicchu, Yamashiro Daijo Kunishige heette Edo Mizuta, volgde de tradities van de Mizuta-school op en bloeide in Edo. De Bitchu Koku Mizuta-school bloeide van 1530-1700 (het einde van de Sengoku-periode tot het midden van de Edo-periode) in de huidige prefectuur Okayama. Het duurde tot het einde van de Edo-periode. Er waren ongeveer 60 zwaardsmeden die tot de Mizuta-school behoorden, en Kunishige (waar van er meerdere generaties waren) was de meest prestigieuze smidsnaam die alleen geselecteerde zwaardenmakers in deze school mochten gebruiken. Tijdens de Edo-periode verhuisden veel Kunishige-zwaardsmeden naar andere delen van Japan.

Er waren twee grote groepen Kunishige-zwaardsmeden tijdens de Edo-periode. De ene heet Oyogo Kunishige school , geleid door Meester Otsuki en de andere heet Kono school geleid door Tameie. Omdat hij de jongere broer was van Otsuki Yogoro Kunishige, behoorde deze Kunishige tot de Oyogo Kunishige-school. Yamato Daijyo Kunishige was een prestigieuze zwaardsmid. Hij gebruikte Kunishige als de naam van zijn maker en ontving de eervolle titel (Yamato Daijo). Kunishige heeft de rang van Jyo-Jyo Saku smid.

Deze Wakizashi is in goede polijsting en zonder smeed fouten, Hamon is Gunome-Midare met Nioi. De Jihada is Itame met Jinie. De kling heeft 2 Mekugi-ana, en is iets ingekort ofwel sureage.

De Saya heeft een mooie tijger streep lak in zwardt met rood, de Tsuka is met wit Tsuka-ito gewikkeld met daaronder een mooie Roggehuid met grote nokken. De Fuchi is Shakudo met 2 Mons/Familiewapens erop in goud ingelegd, als een frame van een waterput of bron. De Kashira is van Buffelhoorn gemaakt, De tsuba is ijzer met verguld koper inleg als planten motief. De Menuki zijn als wezel of knaagdier motief in Shakudo. De Habaki is uit koper gemaakt.

Een fraaie wakizashi met mooie montering uit de Shinto periode.

prijs Euro 4250,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi- Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 50.5 cm
hoogte Motohaba; 2.8 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; gelijkmatige Gunome Midare hamon met nie
Jihada ; Itame Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-25

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een robuuste ongesigneerde eind Koto/begin Shinto Nagamaki Naoshi Wakizashi ,denkbaar van de Horikawa School uit Kyoto met mooie Naginata Hi en Bo-hi , gemonteerd in een zeer mooie Edo periode Koshirae.
Dit soort van Nagamaki Naoshi klingen werden in de shinto periode veelal ingekort van Naginata (pool-arm) waarmee in de Koto periode veel gevochten werd, om o.a. bij een aanstormende Samurai te paard de benen van het paard weg te slaan zodat de Samurai op de grond lag en dan werd overmeesterd.
De vechttechniek in de Shinto periode veranderde en de grote strijdtonelen (Muromachi periode) waren niet meer aan de orde en zodoende werden deze Naginata klingen omgebouwd tot handwapens.
Deze Wakizashi is Sureage ( ingekort , omdat de Naginata een erg lange Nakago heeft om in de lans voldoende houvast te hebben en niet door de tegenstander kon worden doorgeslagen) , met 2 Mekugi-ana.
Oprichter van de HORIKAWA school was KUNIHIRO (TEN-SHO tot KEI-CHO aan het eind van de Koto periode) Hij verhuisde naar SHIMOTSUKE om zwaarden te maken bij het ASHIKAGA Castle, waar hij vermoedelijk zijn twee beroemde NAMBOKUCHO-kopieën heeft gemaakt voor NAGAO AKINAGA. In de periode van TEN-SHO, richtte hij “HORIKAWA school” op naar zijn naam. Uiteindelijk verhuisde hij naar UMETADA met de School om een van de belangrijkste oprichters van de SHINTO te worden. Hij staat bekend als de vader van SHINTO.
De Habaki is van messing met een mooie goudfolie wrapping. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De Jigane is een Itame Hada mooi egaal in structuur met Jinie. Dan de Hamon die is een Gunome Midare met een regelmatig patroon en Nioi. De koshirae is van zeer goede kwaliteit, De Saya is donker rood/bruin gelakt (gerestaureerd, nieuw gelakt) met hoorn Kurigata en op het eind van de saya een metalen Kojiri. De Tsuka is met donker groen enkel draad Ito gewikkeld (luxe wikkeling) en de Menuki zijn vogels. de Fuchi & Kashira en Kozuga zijn van Shakudo met manden en landbouw gereedschappen en een vogel die daar op rust met high-lights in goud, zilver en Sentuku. De Tsuba is van ijzer met ook hier weer de zelfde voorstelling met gouden high-lights. De Kozuka is met een goede Ko-katana uitgerust.

Een bijzonder mooie robuuste Nagamaki Naoshi Wakizashi met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 4900,-

€ 4450,-

GEGEVENS:

klingvorm; Nagamaki Naoshi Wakizashi met Naginata Hi en Bo-hi
lengte/ Nagasa ; 41,5 cm
hoogte Motohaba; 2,2 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Gunome Midare in Nioi-deki. Kinsui en Sunagashi
Jihada ; Itame Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-26

Dit is een authentiek antike TANTO NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een hirazukuri Tanto gemaakt in de Shinshinto-periode (ca. 1780-1850 ), ongesigneerd ( mumei ) met 2 mukugi-ana en Ubu ( originele lengte ). Dit is een tanto gemaakt als een slanke Hirazukuri Tanto in een mooie montering met alle delen ensuite in ijzer met messing ingelegd. De kling heeft 2 Mekugi ana en is niet ingekort , dus Ubu. De Hamon is een gelijkmatige gunome en lijkt op een Sanbonsugi hamon van de Kanemoto school. De Tanto heeft voor de habaki een soort blaaje wat iets ruw is en opstaat maar niet open is, en verder geen smeedfouten heeft en een goede polijsting. De Hamon is goed en strak gemaakt en aan beide zijden zo goed als gelijk.
De Jihada is een mooie Itame Hada met een mooie zachte glans over de kling. De Habaki is van koper met vijlstreken.
De Koshirae is in goede conditie met zeer fraai donker rood lakwerk met wolken als motief , De Tsuka heeft een nieuwe donker rode Ito wikkeling in goede toestand, De F&K , Tsuba en Kojiri lijken op Higo school werk in ijzer met messing inleg werk. de Menuki zijn Shakudo met goud.
De Kozuka is van mooi gepatineerd ijzer met poison Ivy als afbeelding , en de Ko-katana is gesigneerd.
Een mooie Tanto met zeer fraaie en goede koshirae.

Prijs; € 2890, -

€ 2550,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shobu Zukuri Moroha zukuri Tanto.
lengte / nagasa; 25.1 cm
hoogte / motohabe; 2.4 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,25 cm
hamon; Gunome / Sanbonsugi.
jihada; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-27

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei vroeg Shinto Wakizashi, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Uda School TOMOTSUGU (Koto ca. 1532) met mooie en speciale kwaliteit Koshirae.
De Uda School was gevestigd in de Etchu Provincie waar de Ko-uda school in de Kamakura periode met smeden begon. De basis word door de Yamato traditie en de Soshu traditie door Norishige overgebracht en verder gebruikt.
Er zijn in een lange periode vele smeden werkzaam geweest bij de Ko-uda en Uda school, als Kunimune, Tomotsugu, Kunifusa, Kunimune, ect. In de lange periode dat de Uda school actief was zijn er zeer vele zwaarden door hun gemaakt.
De meeste smeden van de Uda school behoren tot de Jyo-Saku klasse en maakte veelal Wazamon scherpe zwaarden.
Hun zwaarden zijn veelal ingetogen wat de Hamon betreft maar hebben een zeer fraaie en actieve Itame jihada.
Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is van massief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Suguha met Nie. De Jihada is een goed gemaakte levendige Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met mooie Same omwikkeld die met rood bruine kleur is ingelegd, de Tsuka is met creme kleur draad gewikkeld en de mekugi is uit zilver die in elkaar gedraaid worden, de Menuki. De Fuchi& Kashira en de Tsuba zijn donker rood uit Sentuku / Yamagane (soft metal) in zeer goede kwaliteit. De Tsuba heeft nog een rand van Shakudo.
Ook heeft de Saya een Kurigata en Kojiri uit hoorn.
De Wakizashi heeft een ijzeren Kozuka met Ko-katana, de Kozuka is in de vorm van een gesigneerde Nakago.

Een bijzondere kling met een zeer mooie Koshirae.

Prijs ; € 3800,-

€3400,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 42,6 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.5 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Suguha met nie
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-28

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi, gemaakt in de Shinshinto periode (ca. 1850), ongesigneerd en toegeschreven aan : Koyama Seiryuken MORITOSHI met NTHK papieren (6 stempels en daarmee als hoger certificaat toegekend aan deze kling) deze smid heeft zeer goede en sterke klingen gemaakt en stond bij de Samurai bekend als meester maker van vechtzwaarden. De kling is in Shira saya met een Sayagaki.
Seiryuken Moritoshi heette Iwamoto Kiyouemon. Hij was de broer van de beroemde Chounsai Tsunatoshi. Hij werd door Tsunatoshi als broer de tweede generatie genoemd.
Tsunatoshi werkte onder Moritoshi. Deze was een persoonlijke zwaardsmid van Shuhou Iwakoku Han.
Dit zwaard is vanaf het eerste gezicht, dat doet denken aan Koyama Munetsugu.
Moritoshi was een Shinshinto-smid die deel uitmaakte van de Chounsai Tsunatoshi-school, een van de meest invloedrijke scholen van de periode. Koyama Munetsugu, Unju Korekazu en Takahashi Naganobu waren allemaal studenten van deze school en gingen allemaal met hun zwaarden een eigen belangrijke zwaardzwaardgeschiedenis.
Dit is een kling gemaakt als Yoriodoshi uitvoering om door een harnas te steken, de kling in goede polijsting zonder Kizu or Ware/smeedfouten, 2 Mekugi-ana en niet Machi-okuri maar blijkbaar iets van de Nakago afgehaald, De Hamon is Suguha basis met gelijkmatige Gunome met Jinie & Nie.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki heeft is van roodkoper.

De koshirae montering heeft een mooie luxe uitstraling, de saya is opnieuw gelakt en heeft ingestrooide goud bruine deeltjes met hoorn Kurigata. De Tsuka heeft nieuwe Same en luxe enkeldraads Ito wikkeling, de F&K is van ijzer en gesigneerd, de Menuki zijn van shakudo en de Tsuba van ijzer met goud en zilver ingelegd, een fraaie afwerking en met uitstekende zwaardsieraden.

Een sterke dikke grote Yoriodoshi Tanto van de Koyama school die veel goede klingen hebben gemaakt.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi.
lengte / nagasa; 28.0 cm
hoogte / motohabe; 3,0 cm
dik / motokasane; 0,9 cm
sori; 0.2 cm
hamon; Suguha met Gunome
jihada; Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-29

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een ongesigneerde ( Mumei ) Koto tijdperk , midden Kamakura periode Katana ( ca. 1240-1270 ) in een zeer goede Japanse polijsting met NBTHK Tokubetsu HOZON papier. Toegeschreven aan de AYANOKOJI - Den met een ultime bijzonder fraaie Koshirae met NTHK Tosho papier en 3x gesigneerd OMORI school en ShiraSaya.
De Ayanokoji school valt onder de YAMASHIRO traditie, en het word gezegd dat Nagamasa de oprichter was. Onder andere waren Sadatoshi en Sadayoshi als mede oprichters beschouwd in de plaats Ayanokoji waar de school ook de naam aan ontleed.
De smeden in deze school gebruikten allen een 2 karakter signatuur, waar o.a. ook Sukesada, Sadaie, Sadatoshi, Sueyuki en Tadaie toe behoorden. Er is weinig bekend over de Ayanokoji school en hun zwaarden zijn bijzonder, omdat er niet veel zijn overgebleven in familie's of verzamelingen in en buiten Japan.
Gebruikelijk voor deze school was een Jigane van een mix van Mokume met Itame en soms ook Masame ( niet in deze kling ) De Hamon is gebaseerd op Ko-Gunome, Choji-Midare met veel activiteiten als Ji-Nie , Kinsuji en Ashi.
Deze kling is O-suriage , dus ingekort met 4 Mekugi-ana. Het zwaard heeft geen Ware of Kizu of andere fouten. De Ayanokoji school werd ingedeeld tot de O-wazamono scherpe zwaarden.
Dit zwaard is in 2007 op de veiling van Christies in London aangeboden en had een estimate inzet tussen de 21.000 en 22.000 Euro ( zonder de 25% auktion toeslag ) . Het zwaard was toen in een matige polijsting met ook wat plekken en krassen in de polijsting en geen papieren. Na de London veiling is het zwaard naar Japan gestuurd voor polijsting door een Mukansa polijster , nieuwe ShiraSaya en certificering voor de kling en de Koshirae.
Het zwaard heeft nu NBTHK Tokubetsu-Hozon en de Koshirae heeft de NTHK hoge, 5 keurmeester stempel beoordeling.
De Habaki is met een goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit als een 2 delige.
De Koshirae is van zeer hoogwaardige kwaliteit met Shakudo en draken en golven in goud high-lights. De Tsuka is met een zeer speciale Rattan gelakte zwarte wikkeling in zeer goede conditie, De Tsuba is gesigneerd : Mori Tokinobu en uit dik en masief Shakudo met draak motief in de wolken en een opgezette rand in goud high-lights. De Menuki. Vergulde draken. de Saya is zwarte Uruchi lak met Kirikane goud spikkels ingelegd en Maple leaves ( Japanse Esdoorn ) die in herfst kleuren zijn in hoog reliëf.
De rest van de montering is uit massief zilver met goud high-lights en van de Omori school en van super hoge kwaliteit en gesigneerd ; de Fuchi-Kashira = Omori Eishu ( Omori Teruhide ca. 1828-1870) . Teruhide was de hoogste meester van de Omori school en staat met zijn werken erg hoog gekwalificeerd.
De Kojiri is gesigneerd ; Masahide ( een leerling van Omori Eiman de vijfde zoon van Eisho ( Teruhide ) , welke de geadopteerde zoon Eishu ( hij nam later in zijn naam MORI op ). Hij studeerde onder Yanagawa Naotoki en trouwde met de dochter en kwam zo in de Sano Naoteru familie terecht.

Een bijzonder goed gesmeede kling van de weinig voorkomende Ayanokoji Den met een ultiem fraaie koshirae van subliem hoge kwaliteit.

Prijs Euro 34950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 68.6 cm
hoogte Motohaba; 2.95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1.54 cm
hamon ; Ko-Gunome, Choji-Midare met Ji-Nie , Kinsuji en Ashi.
Jihada ; mix van Mokume met Itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-30

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een elegante gesigneerde vroeg Shinto periode Wakizashi met NBTHK Hozon Token papieren. Gesigneerd ; Bizen Kuni Osafune Ju Fujiwara SUKESADA, Shinto ca. 1650/1670. (Sukesada Osafune school). Gemonteerd in een zeer fraaie en goede Koshirae, inclusief ShiraSaya met Sayagaki en Tsunagi. (vertaling Sayagaki : Bizen Kuni Osafune Ju Shichi beeno jo Sukesada)
De Bizen Sukesada school was reeds zeer actief in de Muromachi periode toen er een enorme vraag naar zwaarden was tijdens de vele oorlogen in Japan. Aan het einde van de Muromachi periode was er een overstroming van de rivier waardoor de school geheel verdween. Het deel van de Sukesada school dat hoger gelegen was bleef gespaard en bleef zwaarden maken. Smeden die daar o.a. werkzaam waren zijn Genzaemon , Shichibei Sukesada , Gengoro Sukesada , Yoso Zaemon Sukesada en meer.
Sukesada werkte aan het begin van de Shinto periode en behoort tot de Jyo Jyo Saku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden, deze wakizashi is zeer goed gepolijst. Deze periode was de rustige tijd waarin er meer aandacht aan de schoonheid van het zwaard zelf kon worden besteed wat ook te zien is aan het gecontroleerde smeedwerk van Sukesada.
Deze Wakizashi is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana, geen smeedfouten of Fukure en goed gepolijst. De Habaki is uit masief zilver van zeer goede kwaliteit. De Jigane is een Ko-Itame Mokume Hada met veel gelijkmatige activiteiten wat een prachtig smeedwerk laat zien.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met doek of leer bekleed en gelakt in de stijl van boomschors met hoorn Kurigata en ijzeren Kojiri van de Higo school. De Tsuka heeft nieuw zwart Tsuka-Ito en de Menuki zijn paarden in Shakudo. de Fuchi & Kashira is ook van Shakudo met afbeelding van planten en bloemen. De Tsuba is opengewerkt is van ijzer met een mooie diepe patina .

Een mooie vroeg Shinto periode Wakizashi met een goede Koshirae.

Prijs ; € 3950,-

€3550,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 51.8 cm
hoogte Motohaba; 2.7 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 1.5 cm
hamon ; Suguha met niedeki en Ara-Ni en Nioikuchi.
Jihada ; gelijkmatige Ko-Itame met Mokume Hada met Jinie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-31

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Kan-ei/vroege Kanbun Shinto periode Wakizashi (ca. 1650-1672) in een zeer goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd ; Izumi ( no ) Kami Fujiwara Kunisada als 1e generatie met zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya met Tsunagi (70 punten in de Hawley) Deze Wakizashi is van de beroemde eerste generatie ( Shodai ) Kunisada , de vader van de zeer beroemde Inoue Shinkai , uit de Settsu provincie. Deze 1ste generatie was werkzaam rond Kan-ei/Kanbun (1650-1672).
Kunisada 1e generatie wordt ook wel Oya-Kunisada , wat in het Japans ouder of parent betekend. Inoue Shinkai hielp in zijn begin jaren zijn oudere vader vaak met het maken van zwaarden, wat ook regelmatig te zien is in het smeedwerk en de signatuur.
De in 1589 geboren Kunisada (in de provincie Hyuga) verhuisde later naar Osaka, en word ook wel de oprichter van de Osaka Shinto genoemd , hij overleed in 1652.
De eerste generatie Kunisada werd geboren in het zeventiende jaar van Tensho (1589). Zijn geboorteplaats was centraal Kyushu, in Obi-han in de prefectuur Hyuga. Hij werd leerling van Horikawa Kunihiro. Veel mensen geloven dat Kunisada eigenlijk een student was van Kunitomo, een van de leidende studenten van Kunihiro. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Kunitomo de neef van Kunihiro was. Net als Kunihiro en Kunisada werd Kunitomo ook geboren in Obi, Hyuga.
Na een aantal jaren als leerling onder Kunitomo te hebben doorgebracht, werd Kunisada onafhankelijk en verhuisde naar Osaka. Een andere student van Kunitomo.
Osaka was toen een nieuw ontwikkelde stad. Toyotomi Hideyoshi begon daar met de bouw van zijn enorme kasteel in 1584 en het werd voltooid in 1585. Hideyoshi stierf in 1598 en de heer van het kasteel werd zijn zoon, Hideyori. Het kasteel werd verwoest door Tokugawa Ieyasu tijdens de zogenaamde Osaka Winter- en Osaka Summer-campagnes van 1614-1615. Ook de stad Osaka werd verwoest. Hideyori en zijn moeder, Yodo, pleegden aan het einde van de oorlog allebei zelfmoord. Het Tokugawa Shogunate vestigde vervolgens in 1619 een kantoor in Osaka. Het heette de Osaka Jodai. Ze begonnen in die tijd met de wederopbouw van de stad en het kasteel.
Kunisada ontving de titel van Izumi-no-kami in het negende jaar van Genna (1623). Omdat er voorbeelden zijn, zoals een zwaard uit 1621 en ondertekend met “Sesshu Osaka ju Fujiwara Kunisada”, weten we dat Kunisada naar Osaka verhuisde voordat hij de titel Izumi-no-kami kreeg. Gezien de tijd dat Osaka Jodai werd opgericht en de datum van dit zwaard, Kunisada is waarschijnlijk tussen 1619 en 1621 naar Osaka verhuisd. Kunisada werkte gestaag van 1623 tot rond 1645. Hij tekende de meeste van zijn bladen met de mei, “Izumi-no-kami Fujiwara Kunisada”. Soms gebruikte hij “Izumi-no-kami Kunisada” of “At Osaka Izumi-no-kami Kunisada”. Kunzan Honma wees erop dat de reputatie van Kunisada's werk is dat zelfs zijn gemiddelde producten van hoge kwaliteit zijn (Jyojyo saku ). Kunzan schreef dat hij geloofde dat de kwaliteit van de gemiddelde zwaarden van Kunisada beter is dan die van de tweede generatie Kunisada ( Inoue Shinkai), hoewel de beste producten van laatstgenoemde meer gewaardeerd worden dan de eerste generatie Kunisada.
Deze kling is Ubu , dus niet ingekort met 1 Mekugi-ana. De Wakizashi heeft een Gunome Midare/Choji Midare in Nioikuchi , de Jihada is een Ko-Itame met Jinie zoals de Osaka Shinto Jigane moet zijn. De Habaki is een 2 delige en verguld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van goede kwaliteit met Shakudo F&K met kreeft of spiny lobster in goud high-lights. de Saya is donker bruin Uruchi lak met buffel hoorn delen.. De Tsuka is met een goede zwarte wikkeling, met schelpen als Menuki. De Tsuba is uit ijzer met doorbroken motief van bloesem en Mons. Een bijzonder goed gesmeede kling van Kunisada met een koshirae van goede kwaliteit.

Prijs: € 6750,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 39.5 cm
hoogte Motohaba; 3.0 cm
dik / kasane ; 0.71 cm
sori ; 0.6 cm
hamon ; Nie-deki Gunome Midare met Choji Midare en Tobiyaki.
Jihada ; Osaka Shinto Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-32

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een Daimyo gemonteerde Hirazukuri Aikuchi Tanto, gemaakt in de Koto-Muromachi periode (Augustus 1554), gesigneerd en gedateerd: Bishu Osafune SUKESADA, // 8e maand Tenbun (24e) (augustus 1554) van de Bizen School, met NBTHK Hozon papieren op de kling. Tevens is er een kopie bij in het Japans van de Mon en de Clan waarin deze tanto in bezit is geweest.

Sukesada was actief in de Bunmei periode tot het einde van het Muromachi tijdperk in de Bizen Provincie. SUKESADA was in die tijd samen met Harumitsu (waarvan ik in 2019 nog een Daimyo gemonteerde Tanto heb gehad) en Kiyomitsu die toen vele zwaarden maakten in massaproductie gezien het Japanse tijdperk waarin constant oorlogen waren en de vraag naar zwaarden zeer hoog was. De Jihada in deze kling is Mokume, er is Utsuri. Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-model. De kling is goed gepolijst, heeft 2 Mekugi ana en Ubu (niet ingekort) gedateerd en gesigneerd, de Hamon is op basis van Muneyaki en Hitatsura met veel Nie en Nioi en Sunagasi. Sukesada maakte de meeste Tanto’s in Gunome en weinige in Hitatsura zoals deze tanto. De Tanto heeft geen ernstige Kizu of Ware en geen smeedfouten, wel een kleine vroegere roest put die er bij het polijsten niet helemaal uit gegaan is. Sukesada maakte O- Wazamono scherpe zwaarden en kan ingedeeld worden bij de Jyo-Saku klasse.

De Koshirae is van Daimyo/Hofhouding kwaliteit en in super conditie , gezien dat de Kiri Mon alleen was voorbehouden aan de Keizerlijke Godaigo. Later werd de Kiri Mon ook gebruikt door Oda Nobunaga en Toyotomi Hideyoshi om hun Generaals te eren voor hun verdiensten. De zwaardsierraden zijn masief Shakudo en voorzien van vele Mon‘s (Familiewapens) de Menuki ( als Kiri Mon van Keizerlijke Godaigo en meerdere Daimyo) zijn speciaal en op een plaat Shakudo (Tsutu-gane) gemaakt, de Mekugi die maar aan één kant in de Tsuka gaat en niet doorloopt wat buitengewoon is, is van Shakudo. De Tsuka heeft geen Tsuka-ito, maar bestaat uit gelakt hout. De Saya, heeft een diep donker rode lak (Nashiji) in super goede conditie. De Habaki is omwikkeld met goudfolie en hoogwaardig afgewerkt. Alle fittingen zijn ensuite, zoals ook de Kogai met dezelfde Kiri Mons.

Een zeer bijzondere Daimyo uitvoering Koto Aikuchi Tanto in super goede conditie.

Prijs;€ 10950, -

9880,-
HOLD

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 22.4 cm
hoogte / motohabe; 2,0 cm
dik / motokasane; 0,55 cm
sori; 0,0
hamon; Hitatsura basis met Muneyaki , Utsuri, Sunagasi, Nie en Nioi
jihada; Mokume .

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-33

Dit is een authentiek antike WAKIZASHI NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Shobu zukuri met Shinogi-Ji Wakizashi gemaakt in de Shinto-periode (actief ca.1681-1688), gesigneerd en met 1 mukugi-ana en Ubu (originele lengte) Izumi No Kami KUNISADA 3e Generatie ( Settsu provincie) met zeer fraaie koshirae en ShiraSaya met tsunagi. Deze wakizashi is gemaakt door de 3e generatie Kunisada, die in de Hawley 40 punten krijgt en de zoon is van de beroemde Inoue Shinkai.
Deze Shinto Wakizashi heeft de typische Osaka Shinto uitstraling die Oya Kunisada 1e Gen. (vader van Inoue Shinkay) tot bloei heeft gebracht en beroemd is geworden. De zachte glans en sprankelende uitstraling heeft ook deze wakizashi met de breed uitlopende Hamon en Ha. De Lengte van de Nakago is 44 cm. En Ubu , niet ingkort. De constructie is een Shobu-zukuri met Shinogi-Ji-stijl die je niet veel tegen komt, of wel zeldzaam mag noemen. Kunisada 3e Gen. heeft niet veel zwaarden gemaakt en worden ook weinig aangeboden. Blijkbaar heeft Kunisada als zoon van Inoue Shinkai zijn vader veel geholpen zoals die ook deed bij zijn vader Oya Kunisada, de grondlegger van de Osaka Shinto school of stijl. De kling heeft geen smeedfouten heeft met een Ubu Nakago die een zeer fraaie afwerking en patina heeft en een zeer goede polijsting in een zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya met tsunagi.
De Jihada is een zeer mooie kleine en fijne Mokume Hada met een mooie zachte glans over de kling en de Hamon is een strakke Gunome-Midare in Ko-Nie en Nioi met wat Sunagashi.
De Habaki is met een zilver folie omwikkeld van goede kwaliteit. De Koshirae is in zeer goede conditie met zeer fraai zwart lakwerk en buffelhoorn delen afgewerkt, De Tsuka heeft nieuwe Ito wikkeling als enkeldraads wikkeling met vergulde paarden als Menuki , De F&K en tsuba zijn van Shakudo met Nanako en paarden motief in goud high-lights, waarbij de tsuba gesigneerd is : SaBoku MASAMICHI met Kao , de Kozuka is ook voorzien van paarden in Shakudo met Nanako. De Ko-katana is van Bamboe.

Een uitmuntende bijzondere Osaka Shinto school Wakizashi met zeer fraaie en goede koshirae en ShiraSaya.

Prijs; € 5590, -

GEGEVENS:

klingvorm; Shobu-Zukuri Shinogi-Ji Wakizashi.
lengte / nagasa; 44 cm
hoogte / motohabe; 3.1 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,57 cm
hamon; Gunome-Midare met Ko-Nie en Nioi en Sunagashi.
jihada; dichte Mokume met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-34

Dit is een authentiek Antiek Japans Nihonto Wakizashi Samurai zwaard.
Een Mumei Koto periode Wakizashi, met HBTHK Tokubetsu Hozon papier, toegeschreven aan: Ko-Mihara School (Koto ca. 1314- 1387 ) met mooie kwaliteit Koshirae en ShiraSaya met Tsunagi.
Ko-mihara is de naam van een groep zwaarden die leefde in Mihara van de provincie Bingo en bloeide rond de laatste Kamakura tot de laatste Muromachi-periode. Masaie en Masahiro zijn de representatieve zwaardsmeden van deze school. Kenmerkende punten van hun zwaarden zijn shirake-utsuri en een licht masame-patroon op de jitetsu, hotsure en uchinoke op de hamon en ronde boshi, hoewel de uitgebreide stijl lijkt op die van de Yamato School en de naburige Aoe School. De reden waarom Yamato School deze school beïnvloedde, is dat er veel boeddhistische tempels of Shinto-heiligdommen in de provincie Yamato waren. De signaturen van de Ko-Mihara-groep (ca. 1306-1356) zoals Masaie ( oprichter ) , MasaShige , MasaKiyo, MasaHiro , ect. gebruikten vaak Bishu in plaats van Bingo, omdat Bingo in die tijd niet zo bekend was vanwege het smeden van zwaarden. In latere jaren, in de Muromachi-periode, begint Bingo te verschijnen in handtekeningen die aangeven dat de smeden die in deze provincie werkten, bekendheid kregen. De Mihara-traditie ging door gedurende de Koto-, Shinto- en Shinshinto-periodes, eindigend met Takanobu rond 1800. De meeste werken uit de vroege periode van Mihara zijn nu zonder handtekening omdat de zwaarden erg lang zijn gemaakt in de gewone Nanbokucho-stijl en vervolgens in de Edo-periode zijn ingekort tot katana-lengte. Als gevolg hiervan zijn er tegenwoordig nog maar weinig ondertekende items te zien en wordt het moeilijk om een toeschrijving buiten de school te maken. Als zodanig krijgen deze zwaarden meestal alleen een aanduiding voor Ko-Mihara in plaats van rechtstreeks naar een van de individuele smeden.
De meeste smeden van de Ko-Mihara school behoren tot de Jyo-Saku klasse en maakte veelal O-Wazamon scherpe zwaarden.
Hun zwaarden zijn veelal ingetogen wat de Hamon betreft maar hebben een zeer fraaie en actieve Itame jihada.
Deze Wakizashi is O-sureage , ingekort met 3 Mekugi-ana, de Habaki is van koper. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Suguha met Nie. De Jihada is een goed gemaakte levendige Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met rood bruin gelakt, de Tsuka is met bruin kleur Ito draad gewikkeld en de F&K Shakudo met fijne gouddraad ingelegd, , de Menuki zijn uit Shakudo met goud ingelegd als boom/takken motief de Tsuba van ijzer en heeft een Maru-gata vorm en is opengewerkt.

Een bijzondere oude Koto kling met een mooie Koshirae en ShiraSaya.

Prijs ; € 5750,-

€ 4950,-

GEGEVENS:
klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 50,5 cm
hoogte Motohaba; 2,85 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 1,1 cm
hamon ; Suguha met nie
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-35

Dit is een authentiek antike TANTO NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hira-zukuri Sun-nobi O-Tanto gemaakt in de Koto-periode ( 1429 ), gesigneerd en gedateerd met 1 mukugi-ana en Ubu (originele lengte) BISHU OSAFUNE TSUGUMITSU gedateerd : het jaar In de 8e maand, Shouchô 2e (1429) ( Bizen provincie) met NBTHK Tokubetsu Hozon op de kling met zeer fraaie koshirae en ShiraSaya. Er is nog een kopie aanwezig van een Japans tijdschrift of folder waar deze tanto gepubliceerd is. Tsugumitsu kende 4 generatie's waarvan deze O-tanto gemaakt is door de 2e generatie , die in de Hawley 20 punten krijgt en de zoon van Shigehisa was en kleinzoon van Hidemitsu. Na een periode van ca. 60 jaar oorlogen tussen de noordelijke en zuidelijke Daimyo's werd het rustig en konden de zwaardsmeden zich meer toeleggen op de elegantie en kwaliteit van hun zwaarden waar deze O-tanto ook een goed voorbeeld van is.
Deze Koto O-Tanto van de vroege Muromachi-periode (Shouch? 2/1429) Bizen Provincie. De Lengte van de Nakago is 34,2 cm, en geen kromming of Sori. De constructie is Hira-zukuri Sun-nobi-stijl. De Nagasa is langer dan normaal in verhouding tot de Mihaba en bijna geen kromming of Sori waarvan wordt aangenomen dat deze geometrie Ouei-Bizen werd genoemd in vroege Muromachi vanwege nieuwe voorkeuren in zwaardvechten als aanvulling op gebruik voor een lange Tachi. Dit is een tanto gemaakt als een slanke en lange SunNobi-zukuri Tanto in een zeer fraaie montering. De kling heeft geen smeedfouten heeft met een Ubu Nakago die een zeer fraaie afwerkung en patina heeft en een goede polijsting in een zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya.
De Jihada is een mooie kleine Itame/Mokume Hada met een mooie zachte glans over de kling en de Hamon is een strakke Suguha in Ko-Nie en Nioi. De Habaki is een 2 delige met een goud folie omwikkeld.

De Koshirae is in zeer goede conditie met zeer fraai Japans donkerrood Urushi transparant lakwerk, De Tsuka heeft nieuwe Same zonder Ito wikkeling met Kiri-Mon Menuki , De F&K en tsuba zijn van Shakudo met planten motief in goud high-lights, de Kozuka is ook voorzien van gouden Kiri-mons en de Ko-katana is gesigneerd en heeft een prachtige Hamon.

Een uitmuntende Koto periode Tanto met zeer fraaie en goede koshirae voorzien van NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat.

Prijs; € 8490, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hira-Zukuri Sun-nobi Tanto.
lengte / nagasa; 34.2 cm
hoogte / motohabe; 2.51 cm
dik / motokasane; 0,52 cm
sori; 0,0 cm
hamon; Suguha met Ko-Nie en Nioi.
jihada; dichte Itame / Mokume met jinie.Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling

Naar boven