Japanese Swords & Asian Arts

Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de overige wapenuitrusting-objecten en samurai zwaarden welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éémalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.
U kunt wat meer achtergrondinformatie en uitleg lezen over de verschillende soorten Japanse zwaarden op de pagina:

uitleg japanse zwaarden

Consignatie Zwaarden

Nihonto : Aankondiging

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC-0

Dit is een authentiek Nihonto Naginata Katana Japans Samurai zwaard.
Een Naginata Katana uit de ShinShinto periode (ca. 1848-1854) ongesigneerd; Toegeschreven aan de Kiyomaro school (Minamoto), Jikishinsai KANETORA met NBTHK HOZON en Fujishiro papieren in ShiraSaya.
Kanetora is een Jyo -Saku smid (boven gemiddeld goed) en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden, hij was de zoon en leerling van SANEO , SANEO of ook genaamd Yamaura MASAO was de oudere broer van KIYOMARA (9 jaar ouder) SANEO/MASAO heeft in totaal 17 studenten gehad (overleden 1875 , age 71) waaronder dus zijn eigen zoon Kanetora die rond 1824 in de leer kwam. Kiyomaro zelf is de bekenste zwaardsmid uit de ShinShinto periode. Na een mislukte opdracht (1840) van de Shogun KUBOTA SUGANE vluchte hij naar de Nagato provincie. In 1845 ging hij terug naar Edo en verandere zijn naam in Kiyomaro en pleegde zelfmoord in 1854 op 42 jarige leeftijd.
Kanetora werkte in de SHINTO TOKADEN, de SOSHU en MINO traditie, dit zwaard is in de Soshu traditie gemaakt. Het zwaard heeft een robuuste vorm en heeft een ruit of diamont shape en de Sori zit vlak achter de Kissaki. Zwaarden van Kanetora worden weinig aangeboden en zijn recht zeldzaam, dit zwaard zal in opdracht gemaakt zijn voor een samurai of lord, daar de kling niet is gesigneerd.
Dit is een robuuste kling in goede polijsting met 1 Mekugi-ana en Ubu ( niet ingekort ) , De Hamon levendig met veel activiteit in Gunome Midare met veel Ji-Nie en Ara-Nie. De Jihada is een dichte Mokume Itame Hada met Jinie.

Een perfecte foutloze kling in gezonde conditie met ShiraSaya van een bijzondere smid die weinig aangeboden wordt.

Prijs Euro 8600,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Naginata Katana
Nagasa/ lengte ; 67,0 cm
Motohaba /hoogte ; 3.1 cm
Kasane /dik ; 0.81cm
sori ; 0.6 cm
hamon ; Niedeki en Ara-Nie Gunome Midare met Kinsuji en Sunagasi
Jihada ; Mokume-itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 1

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een zeer grote en krachtige mumei Koto periode Hirazukuri Wakizashi met NBTHK Hozon token papieren. Toegeschreven aan ; Mino KANEHARU , Muromachi ca. 1532/1555 . Gemonteerd in een fraaie Koshirae en zeer oude Shirasaya ( zonder tsunagi ) , Deze Hirazukuri Wakizashi is van uitzondelijk groot en breed formaat , de kling heeft aan de habaki een Motohaba van 3,9 cm. Aan de Omote kant is een enkele Bo-Hi en aan de Ura kant een dubbele Soe-hi.
KANEHARU werkte aan het einde van de Muromachi periode en behoorde tot de Sue-Seki school en had een goede reputatie met zijn zwaarden bij de Samurai voor zijn scherpe en snijvaste klingen.
Dit was de periode aan het einde van de vele veldslagen en grote strijdtonelen van de Muromachi periode, toen kwam de rust terug in Japan en Mino school maakte toen zijn zwaarden buiten de massa productie periode.
Kaneharu behoort tot de Jyo Saku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden, deze wakizashi is goed gepolijst. De Mino smeden maakten vooral goede scherpe zwaarden en letten niet direct op het uiterlijk zoals de Jihada en Hamon die er nog wel eens slordig uit konden zien. Deze Wakizashi is Suriage , ingekort met 2 Mekugi-ana, geen smeedfouten en goed gepolijst. De Habaki is van koper met patina . De Jigane is een dichte Itame -Hada mooi egaal in structuur met Jinie.
De Hamon is in Niedeki en Gunome Midare Choji met Nie en wat sunagashi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is rood/bruin gelakt met hoorn Kurigata. De zeer grote Tsuka heeft prachtige Same met grote nokken en de Menuki zijn Gember wortel afbeeldingen in Shakudo met gouden high-lights . de Fuchi & Kashira is gesigneerd : MASANAGA & Kao en zijn van ijzer en afbeelding van planten in goud high-lights. De Tsuba is van ijzer met een open gewerkt motief .

Als extra, een zekere Mr. Ichikawa die een student was van de bekende polijster Ei Tamada vertelde dat de Mino / Sue-Seki klingen vaak een onduidelijke wilde Hamon hebben en opvallend scherp zijn. Tijdens het polijsten van een Mino kling werd zijn polijst doek in twee delen gesneden.
Een bijzonder mooie Koto periode Wakizashi met een goede Koshirae.

Prijs ; € 5350,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hira- zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 38.3 cm
hoogte Motohaba; 3.9 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0.7 cm
hamon ; wilde Gunome Midare Choji hamon met niedeki en Sunagashi.
Jihada ; compacte Itame Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 2

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de late Shinshinto-periode (ca. 1854-1866), gesigneerd : SUKEDADA ( 58e generatie ) van de YOKOYAMA school , Bizen Provincie, met Juho Token Kenkyu Kai papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een slanke Hirazukuri-Tanto in een fraaie goud-Maki lak met Kiri-Mons uit de Meji/Showa periode. . Sukesada is de 58e generatie van Tomonari en een directe leerling van Sukehira.
Bizen is de enige provincie die ervaring heeft van continue zwaardproductie van de Heian periode tot de Shinshinto periode. Ervaren zwaardsmeden van het hoogste niveau waren hier thuis. De Bizen provincie bezit alle nodige elementen en eisen voor een succesvolle zwaard productie. “BIZEN TETSU” (IJZER) was uitzonderlijk zuiver en van de hoogste kwaliteit. Hoogwaardig ijzerzand was ook beschikbaar, dichtbij de zee. De watervoorziening van de ASAHIGAWA- en YOSHIGAWA-RIVIEREN waren zeer zuiver. En zij hadden de hoogste kwaliteit houtskool ooit geproduceerd, zelfs tot het heden! De andere belangrijke factor is ook de toeleverings route, de SANYODO HIGHWAY gaat direct door de provincie Bizen. Dus dit waren de voorwaarden in Bizen die absoluut ideaal waren voor het maken van zwaarden. De Bizen Yokoyama school hebben getracht om hun zwaarden in de Ichimonji stijl te maken met de active Choji Midare Hamon.
De kling heeft 2 Mekugi ana en is niet ingekort , dus Ubu , en gesigneerd met 2 karakters of Kanji wat buitengewwon is , normaal werd er met Yokoyama school en Provincie Bizen en Tomonari gesigneerd. De Hamon is de bekende en beroemde Choji Midare Yokoyama hamon met aan het begin bij de Habaki de typische Yakidashi ( rechte suguha streep van ca. 3,5 cm ) . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten en een zeer goede polijsting.

De Jihada is een mooie fijne Itame Hada met een mooie zachte glans over de kling. De Habaki is van met een zilver mantel bekleed die een mooi boomschors motief heeft.
De Koshirae is in goede onbeschadige conditie met zeer fraai goud Maki lakwerk , wat in oudere periodes alleen voor een Daimyo of Shogun gemaakt werd, met dik opgebrachte Kiri-Mons en een soort wijnrank tekening op de F&K en Kurigata .
Het certificaat is afkomstig van de JTK society ( Juho Token Kenkyu Kai ) die beheerd word door Mr. Kobayashi Yukinobu ( ook meester bij de NBTHK ) uit Musashiya Co. Osaka.

Een bijzonder mooie Tanto van Sukesada met koshirae van een Chu- Saku smid.

Prijs; € 4450, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 26.9 cm
hoogte / motohabe; 2,5 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,22 cm
hamon; Choji Midare Yokoyama met Nie.
jihada; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 3

Dit is een authentiek Nihonto Wakizashi Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kanbun Shinto periode Wakizashi, met HBTHK Hozon papier, Gesigneerd: ECHIZEN (No) Kami SADAMICHI (Kanbun Shinto ca. 1660-1670) Echizen provincie , met mooie en speciale kwaliteit Koshirae en nieuwe ShiraSaya met tsunagi.

Fukui , het centrum van de Echizen provincie werd toen Kitanosho genaamd tot 1624, toen Matsudaira Tadamasa de Daimyo van de Echizen provincie werd nadat Oda Nobunaga deze verover had. Er werd toen een kasteel in Fukui gebouwd en de stad werd uitgebreid, waardoor er in de Shinto periode vele scholen en smeden zich vestigden vanuit Omi, Yamashiro, Mino en nog andere gebieden. De Yasutsugu en Echizen Seki scholen waren de hoofd stroming en werkten daar tot aan het einde van de ShinShinto periode.

Sadamichi wordt als Chu-Jyo saku rangorde bekwaame smid genoemd en maakte Wazamono scherpe zwaarden. Hawley kent hem 15 punten toe ( SAD73 ). Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is van massief zilver met een famile of clan wapen ( Mon ) gegraveerd van de Hitotsuyanagi Clan. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Suguha met Nie in de basis en loopt over in Gunome-Midare. De Jihada is een goed gemaakte levendige gelijkmatige Itame met Jinie.

De koshirae uit de Edo periode is van goede kwaliteit, De Saya in de basis met zwarte lak en heeft goudkleur gedraaide wolkjes , de Tsuka is met zwart Tsuka-ito gewikkeld met mooie oude Same, de Menuki zijn een soort van Mon en deels verguld. De Fuchi & Kashira zijn Shakudo met fijne Nanako, met in zilver bomen met bloesem. De Tsuba heeft doorbroken vlinders en gras met bloemen als afbeelding in ijzer met mooie patina. De Kozuka heeft een brug over water als voorstelling met goud high-lights, de Ko-katana lijkt een Showa uitvoering. Ook heeft de Saya een Kurigata en Kojiri die zwart gelakt zijn.
De Wakizashi heeft een Sakudo Kozuka met Ko-katana, de Kozuka is in de voorstelling van een brug over water met goud high-lights.

Een mooie kling met een zeer mooie Koshirae inclusief nieuwe ShiraSaya met tsunagi.

Prijs ; Euro 3990,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 46.2 cm
hoogte Motohaba; 2,86 cm
dik / kasane ; 0.61 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Suguha basis bij de Hamachi en Gunome-Midare met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 4

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een Shinogi-zukuri Katana uit de Shinto periode, Kanbun Shinto ca. 1640-1650 ongesigneerd , toegeschreven aan ISHIDO KOREKAZU (Shodai 1e generatie) uit de Musashi provincie door NTHK papier gemonteerd in een nette Koshirae.
Volgens de NPO-NTHK paper is dit de eerste generatie Korekazu en hebben daar een datum bij gezet 1648, als uitkomst van de 4 NTHK experts (rond de Kanbun shinto periode). De Musashi provincie ligt noordelijk van Edo ( nu Tokyo ) Korekazu is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, als je een zwaard van Korekazu tegenkomt is dat veelal van latere generaties, er waren in totaal 7 generaties werkzaam tot aan het eine van de Samurai tijd.
Dit is een strakke en harde kling van de Ishido school en heeft geen major Ware of smeedfouten in nette polijsting met 2 Mekugi-ana en ingekort (O-sureage) , De Hamon is Gunome Midare en Choji Midare met veel Ara-Nie (grove Nie in en boven de Hamon) & Nie. De Jihada is een redelijk dichte Mokume Hada met Jinie.
De Koshirae is in een goede conditie en goede kwaliteit, waarbij de tsuka nieuw gewikkeld is met zwart Tsuka-Ito band.
De Saya is rood/bruin gelakt, de Tsuba is ijzer en heeft een signatuur van de maker, de beide openingen voor een kogai of kozuka zijn dicht gemaakt, de F&K zijn soft metal met de afbeelding van Shishi tempel honden en de Menuki zijn Hanen in Shakudo met goud.

Een nette kling en mooie Koshirae in goede conditie met NTHK Papier.

Prijs ; € 3800,-

€3400,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi zukuri Katana
Nagasa/ lengte ; 68.0 cm
Motohaba /hoogte ; 2.9 cm
Kasane /dik ; 0.71cm
sori ; 1.5 cm
hamon ; Niedeki en veel Ara-Nie Gunome Chojin Midare
Jihada ; Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een aparte Moroha Zukuri Katana in montering uit de Koto periode, ongesigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van Yamato school. Gemonteerd in een mooie montering en ShiraSaya en Tsunagi met origineel zilver foiled Habaki.

Te oordelen op de vorm als ruit of diamont shape lijkt de kling van de Yamato school, maar doordat die geen signatuur heeft moeilijk te oordelen welke richting. Bij de Yamato traditie waaronder de 5 scholen horen (Senjuin, Tegai, Taima, Hosho en Shikkake) zie je vele van deze klingvormen terug. Deze kling is gemaakt in de Koto periode/laat Nanbokucho begin Muromachi tijd. De kling is in polijsting met 2 Mekugi-ana en ingekort (O-sureage). De Hamon is gebaseerd op een Suguha met zacht golvende Gunome.
De Jihada is een gelijkmatige Itame met Jinie. Er is een locatioe waar een soort van laminatie opening is, ofwel Tata-ware, maar die staat niet open en gezien de leeftijd van meer dan 600 jaren niet echt serieus te noemen.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en is zwart gelakt afgewerkt zoals je ook aantreft bij de Tensho monteringen. De Tsuka is gewikkeld met zwart Tsuka-Ito en de Same is ook zwart gelakt in goede conditie.

De menuki zijn Shishi tempelhonden en de Tsuba is uit ijzer met waaiers met goud inleg, de Fuchi is met golven van de Omori school, de Kashira is een zwart gelakte uitvoering met het Tsuka-ito band erover, alles in goede conditie.

Een speciale Koto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4950,-

€4250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 62,7 cm
hoogte / Motohaba ; 2,83 cm
dik / Motokasane ; 0,6 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; Suguha met lichte Notare.
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Shinto Wakizashi met oude polijsting en een goede Koshirae.
Een Gunome Midare Hamon gaat over de hele kling, de kling is gesigneerd SukeMitsu (wij kunnen deze signatuur niet garanderen, deze kling wordt in opdracht klant verkocht) en Ubu met 1 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen.
De Saya is zwart lak en zeer mooie conditie, de Habaki is koper.
De Tsuba van ijzer met een kikker die door de tsuba kijkt en goede kwaliteit, Menuki zijn van Shakudo met wilde varkens als afbeelding.
De F&K zijn Shakudo met golven in goud.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 38.2 cm
hoogte ; 2.4 cm
dik ; 4.0 mm
sori ; 0.5 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 7

Dit is een authentiek antiek Nihonto Wakizashi Japans Samurai zwaard.

Een Koto periode Shobu-zukuri Wakizashi die is gesigneerd : MUNENOBU (ca 1380-1410) van de Yamashiro provincie met goede polijsting en een mooie goede Koshirae.
Deze Wakizashi heeft een rustige Gunome Midare Hamon met goede activiteiten in de Ha , de kling is gesigneerd Munenobu (wij kunnen deze signatuur niet garanderen, deze kling wordt in opdracht klant verkocht) en Ubu (niet ingekort) met 1 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen en goed gepolijst. Er zijn een aantal smeden met de naam Munenobu geweest in de Koto periode waarvan de meeste werkzaam waren in Yamashiro provincie, waarbij veel klingen de typische ruit of diamant shape heeft zoals deze Wakizashi die ook zeer duidelijk heeft. De Saya is donker rood en zwart gelakt in een mooi en apart motief en in super goede conditie. De Kojiri en Kurigata zijn van buffelhoorn, de Habaki is een 2 delige uitvoering van Mokume metaal legering. De Tsuba van ijzer met een Phonix vogel en enkele goud highlights en goede kwaliteit, De Menuki zijn van Shakudo met goud ingelegd. Het Tsuka Ito band is donker aubergine/paars en is nieuw gewikkeld in goede toestand. De F&K zijn Shakudo met grof gemaakte Nanako. De Kozuka is shakudo met aan beide kanten een afbeelding van een No-masker/kist en waaier (toneel attributen) , de Ko-katana heeft nog de rest van een signatuur.
Een mooie oude Shobu-Zukuri Koto Wakizashi met zeer fraaie montering in goede polijsting.

Prijs Euro ; 3550,00

GEGEVENS:

klingvorm; Shobu- zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41.5 cm
hoogte Motohaba; 2.13 cm
dik / kasane ; 0.62 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; gelijkmatige Gunome Midare hamon met niedeki.
Jihada ; Itame / mokume Hada met jinie.Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 8

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Koto periode Katana (ca. 1515-1530) in een goede polijsting uit de midden Muromachi periode . Gesigneerd ; KANESADA Suke (Kodai) uit de Mino school met zeer bijzondere Koshirae.
Deze zeer lange katana met diepe Sori is elegant met een zeer levendige Hamon en Muneyaki zonder smeedfouten of Ware/Kizu.
Er waren diverse Kanesada smeden actief in de Koto periode, waar de meest bekende de 2e generatie was met de titel Izumi Kami. Na de EISHO periode heeft hij zijn IZUMI-no-KAMI-titel gekregen, zoals we zien met signaturen IZUMI-no-KAMI KANESADA en IZUMI-no-KAMI FUJIWARA KANESADA, allemaal met zijn NO-SADA karaktervorm. Het maken van verschillende stijlen is zijn loopbaan van KANESADA zwaardstijl verschilt. Een daarvan is genoteerd in SEKI KANEMOTO-stijl.
De smid Kanesada kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden. Deze kling is uitzonderlijk lang met diepe Sori, Er kan van worden uitgegaan dat dit zwaard een Tempel gift is geweest en voor vele jaren in een Shrine heeft gelegen voor succes en voorspoed
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 2 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een active Gunome Midare Hamon in Nie met Sunagashi en Muneyaki, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie. De Habaki is met zilver folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met een uitzonderlijk uiterlijk. De F&K zijn van Shakudo Nanako met bladeren in goud high-lights. de Saya is rood/zwart Uruchi lak gemaakt als bijzonder Inro-model. De Tsuka is met een goede bruine Ito wikkeling, De Menuki uit Shakudo met goud als duiveltjes afbeelding, dit was om de slechte geesten spirit te verdrijven (ook werden er duiveltjes van klei gemaakt en in de nok van het huis geplaatst om het slechte af te weren). De Tsuba is uit ijzer met een doorbroken motief van een tempel en werktuig/gereedschap.
De Koshirae heeft een totale lengte van ruim 130 cm en de Tsuka meet alleen al een lengte van ca. 35cm. de tsuba is ook reusachtig en heeft een diameter van 11,5 cm.

Een zeer bijzonder lange Tempel kling van Kanesada met een zeer unieke koshirae in goede conditie.

Prijs Euro 11250,-

10500,-,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 80.4 cm
hoogte Motohaba; 3.23 cm
dik / kasane ; 0.84 cm
sori ; 3.3 cm
hamon ; Nie-deki Gunome Midare , Nie en Sunagashi and some Muneyaki.
Jihada ; Ko- Itame met jinie en Masanagare.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 9

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde , mumei eind Koto periode , robuuste Wakizashi met NBTHK Hozon token papieren. Toegeschreven aan ; FUJIWARA TAKADA ( Bungo provincie ) einde Muromachi ca. 1550-1570 . Gemonteerd in een nette Koshirae.
De Takada smeden werkte van de Nanbokucho tot in de Shinto periode in de Kyushu Takada provincie ( early Bungo provincie ) en had een goede reputatie met de snij en vecht kwaliteit van hun klingen.
Er word gezegd dat op oprichter van de Takada school Tomoyuki was, en de latere smeden hun familienaam "Takada " aan de signatuur toevoegden. Als Takada smeden zijn bekende voorbeelden , Shigeyuki , Yukinaga ,Sadahide , Yukihira en Tomomitsu die uit diverse tradities, ofwel scholen als Bizen, Soshu , Yamashiro en Yamato hun kunnen in de zwaardsmeedkunst hebben verwerkt en waren bij de Samurai geliefd voor de stabiliteit en scherpte. De Takada smeden behoorden tot de Jyo Saku klasse en maakte Wazamono scherpe zwaarden. Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, geen smeedfouten en goede polijsting. De Habaki is van messing en 2 delig.
De Jigane is een Itame Mokume-Hada mooi egaal in structuur met Jinie.
De Hamon is in Niedeki en Gunome Midare met Nie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is zwart gelakt met hoorn Kurigata. De Tsuka is met oud donkerbruin Ito draad gewikkeld met oude roggehuid eronder. De Menuki zijn een afbeelding van een vis met bladeren en verguld . de Fuchi Kashira metb Sumurai en bladeren motief in shakido met goud high-lights. De Tsuba is uit ijzer en open gewerkt symetrisch motief van de Heijyanjo school met bloemen in messing.

Een mooie krachtige Koto periode Wakizashi met NBTHK Hozon papier en met een goede Koshirae.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hira-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 54.4 cm
hoogte Motohaba; 3.2 cm
dik / kasane ; 0.78 cm
sori ; 1.8 cm
hamon ; Gunome Midare met niedeki.
Jihada ; Itame en Mokume-Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Hitatsura Hamon, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Tsunahiro (laat shinshinto) met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze smid behoorde tot de Soshu school en leefde in de laat ShinShinto periode (1865-1867).
Soshu Tsunahiro heeft vele Wakizashi en Katana zwaarden gemaakt. Hij behoort tot de Jyo-Saku klasse en maakte Ryo- Wazamon scherpe zwaarden die bij de Samurai geliefd waren om hun snij kwaliteit.
De eerste Generatie Tsunahiro verhuisde naar de Sagami provincie aan het eind van de Muromachi periode en daar werden de zwaarden in de Soshu-den traditie gemaakt.
In tegenstelling tot andere werken heeft deze kling Masame hada en een Mitsumune die ook in de Habaki doorloopt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige met goud folie omwikkeld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is Hitatsura / Midare met Niedeki en Nie, met Kinsuji en Sunagashi. De Jihada is een goed gemaakte Masame met Jinie en geeft een ruige indruk weer.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is door schade opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien, de Tsuka is met zwart Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn Oki of Oni figuren. De Fuchi en Kashira zijn Shakudo met Nanako met goud high-lights met Samurai in een landschap voorstelling in zeer goede kwaliteit.
De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft ook een landschap met een man in kimono, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata in ijzer met insekten.

Een bijzondere kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3250,-

€2750,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41,3 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.91 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Hitatsura Midare met Niedeki en Nie , met Kinsuji en Sunagashi.
Jihada ; Masame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 11

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde en gedateerde ShinShinto periode Katana (ca. 1864) in een goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd; Bishu Osafune Junin Yokoyama SUKEMUNE saku, gedateerd : on a lucky day 1864, van de Yokoyama Bizen school met fraaie Koshirae.
Deze katana is elegant met een zeer levendige Hamon als een Osaka Shinto Hamon van de Yokoyama school met een deel Choji Midare en Suguha. Hij heeft dit zwaard speciaal zo gemaakt waarbij hun typische Choji Midare Hamon een deel van de kling typeert en ook de Suguha die zij goed beheersden deel uitmaakt van het zwaard en daardoor een fraai contrast laat zien. Ook heeft dit zwaard het typische Yokoyama school Yakidashi (Suguha hamon deel voor de Hamachi/Habaki).
Sukemune was een smid van het laat ShinShinto tot Bakumatsu-tijdperk Yokoyama Bizen School. Er wordt gezegd dat hij oorspronkelijk uit de provincie Ise kwam en dat hij studeerde bij Yokoyama Sukeharu die actief was tussen Tenpô (1830-1844) en Ansei (1854-1860) en die zichzelf tot de 56e generatie Tomonari rekende. Er is echter ook een bewering dat hij studeerde bij Yokoyama Sukenaga. De 1e generatie Sukenaga telde zichzelf als 56e, en de 2e generatie als 57e generatie Tomonari. Het is echter mogelijk dat Sukemune van al deze Yokoyama Bizen-meesters heeft geleerd. Er bestaat een Tanto van Sukemune dat hij maakte rond Keiô drie (1867) in de buurt van de Tenryûgawa in de provincie Shinano, de huidige prefectuur Nagano. Sukemune rekende zichzelf tot de 58e generatie Tomonari, en dat gold ook voor de Yokoyama Bizen-smeden Sukeyoshi en Sukekane.
De smid Sukemune 58e generatie van Tomonari kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse (andere bronnen delen hem ook in tot de Jyojyo saku klasse) en maakte Wazamono scherpe zwaarden. Sukemune maakte weinig zwaarden omdat er beweerd wordt dat hij zijn meesters Sukeharu en Sukekane veel heeft geholpen en toen hij meer voor zichzelf begon te werken was het eine van de Samurai periode (1876) voorbij en het dragen van zwaarden en zwaardvechten verboden.
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een Suguha en Choji Midare met Nioi , de Jihada is een Ko-Itame met Jinie als Jigane. De Habaki is van koper. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit en de Saya is zwart Uruchi lak gemaakt. De Tsuka is met een goede donker groene enkel draads wikkeling (luxe wikkeling) waarvan de Fuchi en Kashira Samurai of Fudal Lord met goud high-lights. De Menuki uit Shakudo en verguld met bloem motief. De Tsuba is uit ijzer met een Mokko-gata vorm met relief.

Een bijzonder goed gesmede kling van Sukemune die weinig zwaarden heeft gemaakt met een koshirae in goede conditie.
Dit Zwaard heeft ook ShiraSaya waar deels de lijm heeft losgelaten en GEEN Tsunagi

Prijs Euro 6850,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 70.4 cm
hoogte Motohaba; 2.86 cm
dik / kasane ; 0.63 cm
sori ; 1.3 cm
hamon ; Suguha met Choji Midare en Nioi .
Jihada ; Ko- Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Gendai periode NO-DACHI in goede orginele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Hizen no Kuni Mitsuhiro, Showa 27 nen 8 gatsu Kichijitsu (augustus 1952). Tevens heeft de nakago een Hotstamp of Kokuin, het zegel van de smit Mitsuhiro. Het is zeer ongewoon voor een Gendai smit die werkzaam was tijdens de WO-2 om dit soort speciale zwaarden te maken na afloop van WO-2. Het was in die periode vorstrekt verboden om zwaarden te maken onder het bewind van het USA gezag. Hij heeft deze kling voor de Minatogawa Shrine gemaakt, waarschijnlijk in opdracht van de Japanse overheid met toestemming van het USA gezag waar Japan toen onder viel. Mitsuhiro was werkzaam in de Saga provincie, zijn naam was toen Yamaguchi Fukutaro. Hij werd een Jumei-Tosho smit van de Japanse marine en veranderde zijn naam. Mitsuhiro had als leermeester Kurihara Akihide.

De kling heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Notare met hele kleine Choji erin, Yo en Ashi. De Habaki is 2 delig, verguld en zilver met daarop een gegraveerde Mon, dit is de Mon Kikusui genaamd, de Chrysantheum op het water van de Minatogawa Shrine.
Een bijzonder zeer lang zwaard in orginele polijsting.

Prijs Euro 14.900,=

€13500,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana / NO-DACHI
lengte ; 99,42 cm
hoogte ; 3.56 cm
dik ; 0.85cm
sori ; 3.69 cm
hamon ; Niedeki Notare met Choji, Yo en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 13

Dit is een geen authentiek Japans Samurai zwaard. , maar gemaakt voor een Japanese film.
Een slanke Jumonji Yari in montering
deze Yari is gemaakt om samen met de spelers en figuranten en hun wapens in een Japanses film dienst te doen.
Ik denk dat de kling dan ook niet gesmeed is, hij heeft geen zichtbare Jihada en Hamon, tevens is de Yari niet de echte scherpe snijkanten als een gesmeede.
de Jumonji Yari is wel goed gemaakt en heeft de juiste symmetrische afmetingen en voorzien van een nette Gendai montering.
Totale lengte van de Yari met Montering is 113 cm. Totale lengte met Nakago van de Yari is 37,4cm
Een leuk stuk voor display.

Prijs Euro 650,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Jumonji Yari
lengte / nagasa ; 14.0 cm
breed uiteinden zijkant 10,5 cm
dik ; 1,2 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; geen
Jihada ; geen

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 14

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde en gedateerde robuuste ShinShinto Hirazukuri Wakizashi in ShiraSaya, gesigneerd: Mutsu Shirakawa Ju Koyama MUNETOSHI. Gedateerd : Kaei Shichinen Sangatsu Hi (Bunkyu 1861)
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1861-1864) waarin Munetoshi het actiefste was en hij was de oudere broer van Koyama Munetsugu. Munetoshi leefde in Mutsu in de Shirakawa provincie en overleed in Meiji 3e jaar op de leeftijd van 76 jaar (het jaar 1870) . Hij wordt ingedeeld als een Chu-Jo Saku klasse smid. Munetoshi maakte zijn werk in de in de Bizen Ichimonji stijl, zijn klingen zijn gecontroleerd en goed met dicht smeedwerk gemaakt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is uit koper van goede kwaliteit met ingelgd een zon en maan in zilver onder een wolk in Shakudo en aan de andere kant een Sankrit symbool in Shakudo. De Kling is goed gepolijst maar heeft een paar schoongemaakte plekjes waar vliegroest heeft gezeten en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome Midare met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte egale en mooie Itame met Jinie.
Een gezonde kling met een mooie Habaki en ShiraSaya.

Prijs ; € 3250,-

€2950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 3.15 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 0.9 cm
hamon ; Gunome Midare met Nioi-deki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 15

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Shinto Wakizashi : gesigneerd ; Hizen no kuni Tadayoshi ( 1e Generatie ). Periode is Shinto ca. 1600/1615 . Gemonteerd in een mooie Edo periode Koshirae.
Sadayoshi de eerste generatie, geboren als Hashimoto Shinzaemon, was een zwaardsmid uit de provincie Hizen, HASHIMOTO SHINZAEMON. SAGA JU NAGASE School. De huidige Saga prefectuur op Kyushu Island. Zowel zijn vader als grootvader stierven toen Tadayoshi 13 jaar oud was. Tadayoshi leerde onder Dotanuki Zenbei in de provincie Higo, huidig Kumamoto pref. Tadayoshi en Munenaga gingen naar Kyoto om te leren onder de Umetada School in 1596. Tadayoshi heeft het smeden van goede en scherpe zwaarden geleerd van Munenaga. Tadayoshi keerde in 1598 terug naar Hizen. Tadayoshi werkte als ingehuurde zwaardsmid van de familie Nabeshima in het domein van Saga. Tadayoshi’s eerste zwaard met een datum werd gemaakt in 1600 op 29-jarige leeftijd. Hij veranderde de naam in Tadahiro ter gelegenheid van de goedkeuring als Titel Musashi-Daijo in februari 1624. Tadahiro (Tadayoshi) stierf in 1632 op 61 jarige leeftijd.
Zijn zwaarden worden gerangschikt als een Saijyo-saku en O-wazamono scherp in de Shinto-periode. De Hizen School had een uiterst belangrijke plaats in de geschiedenis van deze periode.
De Habaki is een 2 delige van messing / veguld met masief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De Jigane is Ko Itame Hada ook wel de Hizen Konuga Hada genoemd met een typische blauwe gloed in het staal ,mooi egaal in structuur met Jinie. De Nakago heeft de horizontale vijlstreken ( Yoko-yasurime ) en de typische Hizen Tadayoshi ronde Kutijiri uiteinde. Helaas is de nakago in het verleden eens door een niet deskundige bezitter schoon gemaakt met vermoedelijk schuurpapier of staalwol en daardoor wat van de patina verwijderd en de signatuur wat afgeschuurd.
Dan de Hamon is de typische Hizen Nie deki Suguha hamon.
De koshirae is van redelijk goede kwalitei en eenvoudig uitgevoerd, De Saya is met oranje/bruin Same bekleed. De Tsuka is met donker blauw Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn van Shakudo met als afbeelding een huis en hooischuur . de Fuchi & Kashira zijn uit ijzer met naaldbomen. De Tsuba is van ijzer met messing rand van de Nanban school.

Een leuke mooie Wakizashi met veel sori en met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 3900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44.0 cm
hoogte Motohaba; 2,6 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Nie deki Suguha
Jihada ; Ko Itame / Hizen Konuga Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 16

Dit is een authentiek antiek Wakizashi NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een Keicho Shinto (ca. 1620-1640) Wakizashi , Gesigneerd DAIDO ofwel OMICHI, (2 karakter signatuur) van de MICHINA school uit de Mino provincie. In speciale ShiraSaya montering, in een goede polijsting, Hamon is Gunome/O-Choji met Nie . De Jihada is Mokume met Masame met Jinie. De kling heeft 2 Mekugi-ana. Op de foto is een soort laminatie opening te zien, maar deze is door de foto zeer sterk vergroot en in het echt niet zodanig aanwezig en deze volgt ook de Masame smeed structuur. De montering is uitzonderlijk, het is een fraai gemaakte ShiraSaya met het tijger motief in het hout en afgemonteerd met buffelhoorn delen. De Habaki is een 2 delige uitvoering. Omichi was een Jo-Saku rang smid.
Daido , ook wel gelezen als Omichi is de grondlegger van de Mishina school samen met 4 broers (er wordt ook gezegd 4 zonen te zijn geweest) en is ergens begin 1500 opgericht. Hij werkte in de Mino-traditie en volgde de stijl van Shizu Saburo Kaneuji. Hij was de persoonlijke zwaardsmid van Oda Nobunaga, een van de drie heersers van Japan, de andere twee zijn Toyotomi Hideyoshi en Tokugawa Iyeyasu. Later verhuisde hij naar Kyoto, waar hij met zijn broers/zonen bekend werd als Kyoto Gokaji. Het lijkt waarschijnlijk dat de Mishina-groep werd begunstigd door de Tokugawa clan, en ze kregen de titel Mutsu No Kami , omdat Umetada Myoju's en Horikawa Kunihiro's loyaliteit met de Toyotomi clan was geweest.

Een apparte kling met mooie levendige Hamon uit de Keicho-Shinto periode.

prijs Euro 2350,-

€2100,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 37,3 cm
hoogte Motohaba; 2,85 cm
dik / kasane ; 0.45 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; Gunome / O-Choji met nie
Jihada ; Masame / Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 17

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kanbun Shinto periode Katana ( ca. 1644-1672 ) in een zeer goede polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier. Gesigneerd ; Harima No Kami Fujiwara KUNIKIYO uit de Echizen provincie met zeer fraaie Koshirae.
Deze lange katana is elegant met een zeer levendige Hamon als een Osaka Shinto Hamon met veel activiteiten , Kunikiyo was werkzaam rond Kan-ei / Kanbun (1640-1672).
De smid Kunikiyo kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse en maakte Wazamono scherpe zwaarden.
Kunikiyo ontving de titel van no-kami tijdens de het bewind van Oda Nobunaga die toen o.a. over de Echizen provincie het bewind had. De Echizen provincie ligt aan de kust in het midden van het hoofd eiland Honshu.
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een active Gunome Yahazu Midare / Choji Midare in Nioikuchi met Nioi en Nie Sunagashi, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie als de Osaka Shinto Jigane. De Habaki en Seppa's zijn met een goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met Shakudo en paarden en buffels in goud high-lights. de Saya is zwart Uruchi lak gemaakt als Inro-model. De Tsuka is met een goede zwarte wikkeling waarvan de Fuchi gesigneerd is, met buffels als Menuki uit Shakudo en verguld. De Tsuba is uit ijzer met een doorbroken een afbeelding van pijlpunten.

Een bijzonder goed gesmede kling van Kunikiyo met een koshirae in super goede conditie.
Zwaard komt met nieuwe ShiraSaya en Tsunagi

Prijs Euro 10250,-

9900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 74.4 cm
hoogte Motohaba; 3.0 cm
dik / kasane ; 0.75 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; Nie-deki Gunome, Yahazu Midare met Choji Midare, Nioi en Nie en Sunagashi.
Jihada ; Ko- Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 18

Dit is een authentiek Nihonto antiek Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Wakizashi in goede polijsting en Gesigneerd ; SUKESADA , in ShiraSaya.
Het zwaard is slank gemaakt met een gelijkmatige Sori. De Jigane als Ko-itame met Jinie die goed is gemaakt met een kleine smeedopening (ware) in het midden van het zwaard, maar niet ernstig te noemen. De Hamon is gebaseerd suguha/Midare met Nie en Ara-Nie. De kling is Ubu ( niet ingekort ) en heeft 1 mukugi-ana. De Habaki is van koper.

Er zijn in de loop der eeuwen vele, vele tientallen Sukesada smeden in Japan geweest en bijna allemaal uit de Bizen provincie/school.
Deze kling heeft een 2 karakter signatuur wat merkwaardig is, gezien de Bizen Sukesada smeden allemaal met Osafune en hun titel signeerden.
Ik kan hier deze wakizashi dus niet naar terug herleiden en daarom kan ik de signatuur niet garanderen. Gezien de Nakago, smeedwerk en Hamon en Sori lijkt de kling begin Shinto periode te zijn.

Een leuke en ook goede kling in Shirasaya voor een lage prijs.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 47,0 cm
hoogte Motohaba; 2.5 cm
dik / kasane ; 0.53 cm
sori ; 1.5 cm
hamon ; Suguha Midare met Nie en Ara-nie.
Jihada ; Itame Hada met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 19

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde en gedateerde Koto Katana (Muromachi) periode (Dai-ei periode 1521-1528) in een goede polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier. Gesigneerd ; Bishú ju Osafune SUKESADA , Eiroku 10 Nen 2 Gatsu Hi, (1525 , 20 Augustus) uit de Bizen provincie , Osafune school met fraaie Koshirae en ShiraSaya.
Deze katana is een mooie slanke kling met een zeer levendige Jihada met een mooie diepe typische Koto Sori , die typisch voor de Koto periode is, Sukesada was werkzaam in de Bizen provincie (Osafune school) waar in de Koto periode vele scholen en zwaardsmeden actief waren. Met zijn Nagasa of snijlengte van 64 cm is deze typisch voor deze periode gemaakt omdat de vechttechniek veranderde in het snelle trekken van het zwaard en vaak met één hand gevochten werd.
De smid Sukesada van de Osafune school kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse en maakte Wazamono scherpe zwaarden , dit is een zeer goed gesmeed zwaard en geen massa productie zwaard , vandaar ook het NBTHK TOKUBETSU HOZON papier.
In de Bizen provincie tijdens de Muromachi periode waren onder andere Harima, en Mimasaka samen met Bizen onder bescherming van de Akamatsu familie / Clan en rond deze tijd vas de emperor Go-Nara aan de macht.
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen in een mooie en goede polijsting. De katana heeft een active Suguha Hamon in Nie-Deki met Ko-Ashi, de Jihada is een Ko-Itame met Mokume en Jinie , en Utsuri is ook te zien. De Habaki is van koper en goede kwaliteit. De Koshirae is van goede kwaliteit met Shakudo F&K en Draken menuki , de Tsuba is een Sukashi opengewerkt model uit ijzer. de Saya is met rood/bruine en goud lak afdrukken in goede conditie. De Tsuka is met een goede oudere groene wikkeling.

Een bijzonder kling uit de koto periode in originele lengte van Sukesada met een koshirae in goede conditie.

Prijs Euro 6650,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 64,0 cm
hoogte Motohaba; 2.97 cm
dik / kasane ; 0.76 cm
sori ; 2,5 cm
hamon ; Nie-deki Suguha met Ko-Ashi.
Jihada ; Ko- Itame en Mokume met jinie , ook is er Utsuri.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 20

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana in montering uit de Muromachi Koto periode, onsigneerd (mumei) en toegeschreven aan : Mino Senjuin school. Door NBTHK Hozon certificaat Gemonteerd in een prachtige Uchigatana Koshirae met Kutsuwa (horse-bit) Familie Mons van de Shimazu Yoshihiro familie. Met HBTHK Certificate op de Fuchi-Kashira, toegeschreven aan de Satsuma school. De Tsuba heeft de mon als Hishi (diamond shape) uitgewerkt in de tsuba zelf.

Deze kling is ondanks zijn leeftijd van ca. 500 jaren Ubu (niet ingekort) en heeft daardoor nog zijn originele lengte en vorm.
De Mino Senjuin school is de belangrijke school van de Mino traditie en kan terug gevolgd worden tot de Yamato Senjuin school in de Heian periode (ca. 794-1185).
Experts denken dat aan het eind van de Kamakura periode (ca. 1300) de smid Sensui in Yamato op uitnodiging naar Akasaka stad in Mino is gekomen om daar te werden voor Oui-no-sho van de Todai-ji tempel.
Kuninaga, de zoon van Sensui werkzaam in de Nanbokucho periode als Mino Senjuin of als de Akasaka Senjuin school, word gezien als de oprichter van deze school.
Deze Katana is van een latere datum in de Muromachi periode rond 1394-1430.
Er is een groot aantal Senjuin smeden over een lange periode geweest en hebben veel zwaarden geproduceerd, dit komt omdat er een periode was waarin vele oorlogen waren en de vraag naar zwaarden extreem hoog was. Deze katana is gemaakt voor de methode met o.a. één hand verchten als kortere katana de uchi-katana. Deze Katana is met de typisch en mooie sori uit de Koto periode. Deze Katana was ook vertegenwoordigd in een Japans magazine (zie foto bijlage).

Dit is een elegante kling en is foutloos in Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu).
De Hamon is gebaseerd op Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
De Jihada is Itame/mokume Hada met Jinie.
De Koshirae is in goede conditie in een speciale Topei Saya met uitmuntend lakwerk wat weer door een aantal zeer geoefende kunstenaars gemaakt word in Japan op traditionele wijze, Het label met naam en beschrijving van het lakwerk hangt aan de Saya, de Habaki is met een goud folie omwikkeld.
De Saya is voorzien van een aantal mooi gemaakt goud-maki afbeeldingen en heeft een diepe rode basis kleur . De Tsuka is gewikkeld met donker bruin Tsuka-Ito van leer in goede conditie.
De menuki zijn Shakudo mons en de Tsuba is denk ik van de Higo school, uit ijzer met goud ingelegd Key-fret design met een mon en bloesem.

Een geweldige Koto kling van rond de 500 jaar oud in goede originele conditie en mooie hoogwaardige Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 11.750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Tachi
lengte / Nagasa ; 67,9 cm
hoogte / Motohaba ; 2,8 cm
dik / Motokasane ; 0,55 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
Jihada ; Itame/mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinto Wakizashi, toe te schrijven aan de: Echizen of Chikuzen School (shinto ca. 1700/1750) met mooie en speciale Koshirae, die vermoedelijk door de Rebellen Samurai (na 1876) gemaakt en gebruikt is.
Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar als ik de Hamon achter de habaki op de Nakago zie, loopt die door wat toch kan duiden op een ingekorte kling. De Habaki is van messing. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is een zeer wilde grote Gunome Choji met uitschieters boven de Shinogi met veel Nie en Noi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met een soort draad en het reliŽf is met rode kleur en zwart ingelegd en afgewerkt , de Tsuka is met grof draad gewikkeld en de Menuki zijn fans. De Fuchi & Kashira zijn met grote spinnen versierd met vergulde high-lights. De Tsuba is van ijzer met een spin in het web in goud en shakudo en heeft nog een rand van Shakudo. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van Yamagane met een spin uit Shakudo en was golven in goud high-light.
Ook heeft de Saya een Kurigata uit hoorn.
Gezien de wikkeling op de Tsuka de grove F&K en Menuki en ook de met draad omwikkelde Saya denk ik dat dit een montering is uit de rebbelen tijd van Samurai die streden tegen het einde van het Samurai tijdperk. (satsuma rebellen)

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere Koshirae.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.55 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; O-Gunome Choji met nie, Ji-nie, nio en Sunagashi
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Gunome Hamon met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1865-1867).
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige en verguld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte fijne en mooie Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien met inleg van mother of pearl, de Tsuka is met licht groen Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn draken. De Fuchi en Kashira zijn uit ijzer met goud high-lights als bloesems van de Higo school De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft manden en landbouwwerktuig, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata en Kaeshizuno uit buffel hoorn.

Een gezonde kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3650,-

€3290,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 0.55 cm
hamon ; Gunome met Niedeki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda


Naar boven