Japanese Swords & Asian Arts

Home send e-mail
 info@japanszwaard.nl
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling
Algemeen Tsuba Fuchi-Kashira Menuki Kogai & Kozuka

Hier ziet u het overzicht van de Zwaard-sieraden welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éénmalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. Vanaf de Kozuga kunt u op de afbeelding klikken voor een vergroting!

Japanse Samuraizwaarden

Zwaard-toebehoren

Zwaard-toebehoren : ANTIEKE KATANAKAKE

Katana-kake zwaard standaard : AK-1

Oude gelakte zwaardstandaard met Urushi goud lak uit de laat Edo begin Meji tijd (ca. 1860-1890) met Japanse in goudverf lakwerk met afbeelding van diverse Tsuba's en kersebloesems/Kiri-blossom.
Een fraaie Katana-kake uit de laat Edo/Meji periode in goede toestand met mooi lakwerk.
Afmetingen ; 45cm breed, 38cm hoog, 18cm diep.

Prijs Euro 1940,-

Katana-kake zwaard standaard : AK-2

Oude gelakte zwaardstandaard met Urushi zwarte en goud lak uit de Meji/Showa periode (ca. 1890-1935) met Japanse in goudverf lakwerk met afbeelding van pioenrozen en vogel en familiemons van de ( Karabana of Chinese Flower ) Katsurayama clan/familie.
Een fraaie Katana-kake uit de Meji/Showa periode in goede toestand met mooi lakwerk.
Afmetingen ; 43cm breed, 38cm hoog, 18cm diep.

-

VERKOCHT

Katana-kake zwaard standaard : AK-3

Oude zwaardstandaard met hout snijwerk en Tsuba uit de Meji/Showa periode (ca. 1890-1900 ) de Katanakake is uit masief hardhout (kan rozewood zijn) met goud folie en Tsuba met vergulde draak. De tsuba is Shakudo met Nanako en is doormidden gezaagd om aan de voorkant en achterkant van de zwaardstandaard te bevestigen als ornament. Deze zit er vast op en kan er niet afgehaald worden.
Een fraaie Katana-kake uit de Meji/Showa periode in goede toestand.
Afmetingen ; 48cm breed, 39,5cm hoog, 18cm diep.

Prijs Euro 1550,-Zwaard-toebehoren : Koshirae / Montering

Koshirae / Montering nr.: ZS-K0

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard DaiSho Koshirae montering.
Deze mooie Daisho set , bestaande uit de Katana en Wakizashi koshirae is in goede conditie en is uit de laat Edo periode (1840/ 1860). De Saya's zijn van omwikkeld leer gemaakt in diep donker bruin / zwart , de Tsuka-ito wikkeling zijn enkledraad uitvoering in goede toestand , de same van de Tsuka's zijn ook goed en de F&K zijn uit zilver met afbeelding van tijgers en gesigneerd : RAKUSEI TOSHIHARU met KAO, Toshiharu leefde in Kyoto en werkte ook als Wachter aan het Nijo-Jo Kasteel in de late Edo periode. Tsuba's zijn van latere Meiji periode met draken en Kiri bloesem, De Menuki zijn vergulde draken Kozuka en Kogai zijn niet aanwezig. Alle andere zward delen zijn met het zelfde motief en ook uit zilver.
De Tsunagi van de Katana heeft en volgende maten voor een kling, is 66,9 cm lang 2,63 cm hoog en 0,7 cm dik, de Sori is 0,7 cm. Nakago lengte 20,0 cm. Totale afmeting kling is 86,9 cm.
De Tsunagi van de Wakizashi heeft en volgende maten voor een kling, is 53,7 cm lang 2,63 cm hoog en 0,63 cm dik, de Sori is 1,3 cm. Nakago lengte 12,4 cm. Totale afmeting kling is 66,1 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen zwaarden.

Prijs Euro 3850,-

Koshirae / Montering nr.: ZS-K1

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.

Deze zeer hoogwaardige Katana koshirae is in super goede conditie en is uit de Edo periode (1750-1800).
De Saya is zwart hoogglans gelakt en zonder noemenswaardige beschadigingen, de same van de Tsuka is goed en de F&K, (de kashira is hoorn met super goud lakwerk en parelmoer) Tsuba, Menuki zijn ensuite met met goud ingelegd als bloem en op de Fuchi een paard motief van de Kinai school. De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, is 69,0 cm lang 2,7 cm hoog en 0,6 cm dik , de Sori is 1,9 cm. Totale afmeting is 98,0

cm. Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Katana.

Prijs Euro 2550,00

Koshirae / Montering nr.: ZS-K2

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.
Deze mooie hoogwaardige Katana koshirae is in zeer goede conditie en is uit de Edo periode (1750-1850).
De Saya is zwart hoogglans gelakt met niet noemswaardige beschadigingen, de same van de Tsuka is goed en de F&K zijn Shakudo met zeer fijne Nanako en zijn ensuite met met goud ingelegd met Draken in de wolken. De Menuki zijn Shakudo Spiny Lobster kreeftjes. De Tsuba is ijzer met afbeelding van een draak in de wolken. De Kurigata en Kaeshizuno zijn uit buffelhoorn. De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, is 60,0 cm lang ( deze zal niet origineel zijn en er past een langere Kling in de Saya. Saya lengte 72cm. 2,6 cm hoog en 0,62 cm dik , de Sori is 1,65 cm. Nakago diepte 18cm. Totale afmeting is 98,0 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Katana.

Prijs Euro 2450,00

Koshirae / Montering nr.: ZS-K3

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.
Deze Tanto koshirae met Tsunagi is in zeer goede conditie en is uit de eind Edo periode (1750-1820). Dit soort geheel houten montering werd ook wel een dokters Tanto koshirae genoemd en deze uitvoering werd ook wel bij thee ceremonies gebruikt.
Dit is een geheel uit hout gemaakt Koshirae met diverse materialen ingelegd. De saya en tsuka zijn van masief rozenhout, dan zijn de vissen , schildpadden weer uit een andere houtsoort vervaardigd en deels parelmoer en been afgewerkt.
Ook de Kozuka en de Ko-katana zijn uit hout en met vis en schelpen ingelegd.
Het belangerijkste is dat deze montering onbeschadigd is en geen stukken missen van het ingelegde materiaal, kortom in super conditie De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, lengte is 25,5 cm lang 2.6 cm hoog en 0,65 cm dik. Totale afmeting van de houten Tsunagi is 33.6 cm. Komplete lengte Koshirae 45 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Tanto. Een zeldzaam object wat niet veel aangeboden wordt.

Prijs Euro 1625,-

Koshirae / Montering nr.: ZS-K4

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.
Deze Wakizashi koshirae is in goede conditie en is uit de mid Edo periode (1700-1800).
De Saya is zwart gelakt en heeft enkele kleine lak beschadigingen en heeft een Kojiri van Shakudo, de wikkeling van leer en de same van de Tsuka zijn in goede conditie, de F&K uit Shakudo, de Menuki als afbeelding Phoenix vogels met goud ingelegd. De Tsuba is staal met een rand van zilver en heeft bladeren als motief.
De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, lengte is 52,5 cm lang 3,1 cm hoog en 0,7 cm dik. Totale afmeting van de houten Tsunagi is 69,3 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Wakizashi.

Prijs Euro 625,-

Koshirae / Montering nr.: ZS-K5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard Koshirae montering.
Deze Wakizashi koshirae is in goede conditie en is uit de mid Edo periode (1700-1800).
De Saya is zwart geribbeld gelakt en zonder noemenswaardige beschadigingen, de same van de Tsuka is goed en oud en de F&K, Tsuba en Kurigata en Kujiry uit staal met mooie patina. De Menuki zijn apen en dieren.
De Tsunagi/Saya heeft en volgende circa maten voor een kling, lengte is ca. 30cm lang 2,8 cm hoog en 0,6 cm dik. Totale afmeting is 51,5 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Wakizashi.

Prijs Euro 550,00

Koshirae / Montering nr.: ZS-K6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard Koshirae montering. Met NTHK papieren.
Deze Wakizashi koshirae is in goede conditie en is uit de mid Edo periode (1700-1800).
De Saya is van Same en in goede conditie, de same van de Tsuka is goed en heeft een oude wikkeling en de F&K, de Menuki met goud ingelegd. De Tsuba is softmetal met een draak motief.
De Tsunagi heeft en volgende circa maten voor een kling, lengte is 39 cm lang 2,7 cm hoog en 0,6 cm dik. Totale afmeting is 62 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Wakizashi.

VERKOCHT

Koshirae / Montering nr.: ZS-K7

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.

Deze super hoogwaardige Goto School Katana koshirae is in super goede conditie en is uit de Edo periode (1750-1850).
De Saya is zwart hoogglans gelakt met een soort nerf of houtmotief en zonder beschadigingen, de same van de Tsuka is goed en de F&K, Tsuba, Menuki en Kozuka zijn Shakudo met zeer fijne Nanako en zijn ensuite met met goud ingelegd en als motief Samurai attributen, de Fuchi, (Goto Mitsumasa met Kao). Kozuka (Mitsukatsu) en Kokatana zijn gesigneerd, denkbaar de Goto school?. De Kurigata en Kaeshizuno zijn uit buffelhoorn. De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, is 67,7 cm lang 2,8 cm hoog en 0,7 cm dik , de Sori is 1,5 cm. Totale afmeting is 97,0 cm.

Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Katana.

Prijs Euro 3950,00

Koshirae / Montering nr.: ZS-K8

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard Koshirae montering.

Deze mooie hoogwaardige Katana koshirae is in zeer goede conditie en is uit de Edo periode (1750-1850).
De Saya is zwart met goud strooisel gelakt, in zeer goede toestand, met buffelhoorn Kurigata, de Same/roggenhuid van de Tsuka is goed en heeft een mooie donker groene Tsuka-Ito wikkeling. De F&K zijn GESIGNEERD, van Shakudo met zeer fijne Nanako en zijn ensuite met met goud ingelegd met Draak en Samurai van zeer hoogwaardige kwaliteit. De Menuki zijn Shakudo Draken met gouden oog. De Tsuba is ijzer met afbeelding van Mons en bamboe bland in goede toestand met mooie diepe patina. De Tsunagi heeft en volgende maten voor een kling, is 78,0 cm lang. 3.0 cm hoog en 0,75 cm dik, de Sori is 3,63 cm. Nakago diepte 20cm. Saya lengte 83,5cm. Totale afmeting is 110,0 cm.
Een perfecte koshirae voor een Koto periode Katana of Tachi met veel Sori.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen Katana.

Prijs Euro 2750,00

Koshirae / Montering nr.: ZS-K9

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard DaiSho Koshirae montering.
Een mooie Edo periode Daisho set, bestaande uit de Katana en Wakizashi koshirae is in goede conditie en is uit de Edo periode (1740/ 1790). De Saya's zijn zwart/zeer donker bruin bij veel licht gelakt in mooie conditie, de Tsuka-ito wikkeling is in zeer goede toestand en donker obergine gekleurd (zeer donker rood/bruin) , de same van de Tsuka's zijn ook goed en de F&K zijn van Shakudo met goud draken en Shakudo wolken. De Tsuba's zijn van ijzer met bloem en blad motief en goud ingelegd, De Menuki zijn ShiShi Tempel leeuwen en zover ik kan beoordelen masief goud van de Goto-school.
De Tsunagi van de Katana heeft en volgende maten voor een kling, is 60.0 cm lang 2,8 cm hoog en 0,55 cm dik, de Sori is 0,175 cm. Totale afmeting kling is 73.5 cm.
De Tsunagi van de Wakizashi heeft en volgende maten voor een kling, is 45.0 cm lang 2,5 cm hoog en 0,5 cm dik, de Sori is 1,2 cm. Totale afmeting kling is 57.5 cm.
Let op: dit is een montering met houten Tsunagi, ZONDER stalen zwaarden.

Prijs Euro 3990,-

Zwaard-toebehoren : Boxen

Boxen nr.: ZS-Box1

Wij hebben deze stabiele zwaard opberg box speciaal laten maken voor het veilig opbergen van uw Tachi, Katana of Wakizashi.

De box is van bamboe gemaakt heeft ons logo in de deksel gelaserd en er zijn 2 maten ;

Binnenwerks als Katana maat ; 110 cm lang x 12,5 cm breed x 11,5 cm hoog.
Euro 69,00 (Uitverkocht / Sold out / Ausverkauft)

Binnenwerks als Wakizashi maat ; 70 cm lang x 12,5 cm breed x 11,5 cm hoog.
Euro 54,00

Boxen nr.: ZS-Box3

Een opberg of tsuba doos van bamboe met embleem.
De maten : 16cm lang, 15 cm breed , 4 cm hoog
Prijs 20,- Euro

Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling


Naar boven